Εχθες Σαββατο και παρα τις οποιες αντιξοες πρωινες συνθηκες, σηκωθηκα και πηγα απο το jimny. Κατα τις 12:00 ο ουρανος ανοιξε και εκανε μια μερα ρε παιδια......
Οπως καταλαβατε, τα σωληνακια φρενων μπηκαν. Το κιτ που πηγαινω-φερνω στο micra ολο τον Φεβρουαριο:
Οι γωνιες που εφτιαξα, προστατευουν την ενωση του σωληνα αναρτησης με αυτον του σωληνα διευθυνσης. Ειναι λαμα 5mm και στο τελος εκανα ενα γυρισμα 1,7cm για να προστατευσω την ενωση απο χτυπηματα.
Η μπροστινη πλευρα που θα ακουμπαει στο μπρατσο:
Και η πισω:
Για να πιασω τα ρακορ χρησιμοποιησα σφικτηρες συρματοσχοινων.
Και λιγο μετα ηταν ετοιμο:
Θα χρειαστει ενα λαμακι υποστηριξης του ρακορ στο σημειο που πιανει η δαγκανα. Θα ηταν ανευθυνο να αφησω το ρακορ να τα βαλει με μια ελαστικη σωληνα που καμπτεται. Καποια στιγμη θα κοπει.
Τωρα βλεπετε γιατι μου εφαγαν τοσο χρονο.Η μια σωληνα ακολουθει την αναρτηση και η αλλη το τιμονι.
Αν την ειχα παει κατευθειαν στις δαγκανες θα ειχα μια ανεξελεγκτη σωληνα 1,40.....
Αυτα τα κανουν αλλοι οχι εγω.
Ετοιμη και η αλλη πλευρα. Σε αυτη την πλευρα αντικατεστησα ολη την σωληνα απο την αρχη της (διανομεα στο σασι) μιας και η παλια στηριξη ειχε ξηλωθει για να μπουν οι πυργοι των FOX.
Εβαλα και τα πισω. Και σε αυτη την περιπτωση η σωληνα σχηματος Τ αντικατεστησε την εργοστασιακη απο το σασι (οσο λιγοτερες ενωσεις τοσο καλυτερα) και μετα.
Την εχω αφησει επιτηδες λιγο μεγαλυτερη γιατι θα κοπουν και θα ξαναφτιαχτουν λιγο μετα το καλοκαιρι. Μιας και το χειροφρενο στο patrol ειναι στον κεντρικο αξονα και οχι στα ταμπουρα, ειναι πολυ ευκολο να βαλω δισκους πισω και ενα ωραιοτατο σετακι διπιστονα απο skyline που εχω βρει....
Δεν εχω τελειωσει. Η εγκατασταση θελει ακομα μερικα στηριγματα για τις σωληνες και εναν χειροκινητο διανομεα κατανομης των φρενων μιας και το ABS μαλλον θα φυγει.
Keep thinking......