ΤΟ RESCUE ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

Συγκεντρωμένες μετατροπές σε αυτοκίνητα μελών

Δημοσίευσηαπό JEO » Τετ Μαρ 10, 2010 1:45 am

Keep thinking......
Άβαταρ μέλους
JEO
Moderator

Δημοσίευσηαπό ΠΕΤΡΟΣΧΧ » Τετ Μαρ 10, 2010 4:11 pm

Κανα εμβολο δεν σου περισεψε να βαλεις?
Με ενα καζανακη κλεμαν θα εσκηζες

Yoo
Άβαταρ μέλους
ΠΕΤΡΟΣΧΧ
HJC Member

Δημοσίευσηαπό JEO » Τετ Μαρ 10, 2010 4:39 pm

:lol: :lol: :lol: :lol:

Σημερα τον εκανα βιδες φιλε και ξεκινησα την μετατροπη του για αναποδη λειτουργια.
Βρηκα και ανοξειδωτο κοιλοδοκο 100Χ100Χ4mm για τους προφυλακτηρες. Τα 6m κοστολογουνται 250 ευρω.... Δεν ειναι και τρομερα ακριβος, αλλα σε σχεση με τα 70 που εχει ο απλος χαλυβας....
Keep thinking......
Άβαταρ μέλους
JEO
Moderator

Δημοσίευσηαπό alexm » Πέμ Μαρ 11, 2010 12:58 am

alexm

Δημοσίευσηαπό JEO » Πέμ Μαρ 11, 2010 4:29 pm

Keep thinking......
Άβαταρ μέλους
JEO
Moderator

Δημοσίευσηαπό JEO » Σάβ Μαρ 20, 2010 5:56 pm

Λοιπον σημερα εβγαλα αρκετη δουλεια. Βοηθησε αρκετα και ο καιρος με την υπεροχη μερα που εκανε.

Πρωτα απ' ολα εβαψα το μπροστινο πλαισιο και τοποθετησα οριστικα τον ατερμονα με τις βιδες του:
Εικόνα

Εικόνα

Μετα εβαλα και τους προβολεις για να κλεινω καποιες δουλειες.
Εικόνα
Εδω φαινεται η καλη δουλεια που εκανα με τα κοψιματα. Ειναι πιο απλο, εχει πιο καθαρες γραμμες και μπορω να στηριξω τον προφυλακτηρα μου καλυτερα. Ο προφυλακτηρας θα ξεκιναει 1cm κατω απο το τελειωμα του καπο. Οπως βλεπετε το καπο με τα φτερα ειναι σε απολυτη ευθεια μεταξυ τους, προσθεστε τωρα και τον προφυλακτηρα παραλληλα με αυτα και εχετε μια ιδεα του πως θα ειναι.

Και αφου τελειωσα με την διευθυνση ειπα να ασχοληθω με την μεταδοση.
Εικόνα

Ειχα ασχοληθει και πριν απο 1 χρονο με το transfer αλλα το αφησα στην μεση για να πιασω τους αξονες. Ο σκοπος ειναι να χωρισω το αλουμινενιο transfer απο το σιδερενιο κιβωτιο ταχυτητων μιας και το 4ταχυτο κιβωτιο μου ειναι αχρηστο.
Και ξεκιναω το λυσιμο:
Εικόνα
ενας απο τους 3 αξονες που κρατανε τα γραναζια.

Ποια Calmini και πρασσινα αλογα.....κοιταξτε εδω γραναζια:
Εικόνα
Σημειωτεων τα γραναζια ειναι σχεδον αφθαρτα. Ελπιζω να ειναι και τα διαφορικα ετσι, μιας και ειναι ολα απο το ιδιο αυτοκινητο.

Αυτη εδω ειναι η "φωλια" του ρουλεμαν που εδραζεται ο κεντρικος αξονας:
Εικόνα
Τα ρουλεμαν ειναι κυλινδρικα για καλυτερη εδραση και λιπαινονται ολα απο το ιδιο το λαδι του transfer.
Τα δε ρουλεμαν εξοδου των αξονων μεταδοσης ειναι τυπου μπιλιας και ειναι ΤΕΡΑΣΤΙΑ. Η διαμετρος τους ειναι πανω απο 15cm. Ειλικρινα τα βρισκω υπερβολικα.

Λυσιμο του κεντρικου παξιμαδιου που κραταει ολο τον αξονα μεταδοσης:
Εικόνα

Και αφου λυθηκε βγηκε και το "μικρο" γραναζι:
Εικόνα

Για να μπορεσει να βγει και το μεγαλο γραναζι ωστε να λυθουν οι 2 κρυφες βιδες απο τις συνολικα 10 που κρατανε τα δυο κιβωτια ενωμενα:
Εικόνα

Και μετα απο 45 λεπτα ακατανομαστων βρισιων και καταρων σε μια γλωσσα που ουτε εγω ηξερα οτι υπαρχει προς τους Ιαπωνες και τα απολυτα ταιριαγματα τους, επιτελους τα χωρισα:
Εικόνα
Σημειωση: το βαρος του αλουμινενιου transfer του patrol δεν ειναι πολυ μεγαλυτερο απο του jimny. Παιζει να ειναι κανα κιλο πιο πολυ....

Αυτο εδω το κομματι θα ξαναμπει στο transfer μιας και ειναι πολυ καλα ταιριαγμενο και φερει και το ρουλεμαν του αξονα. Δεν υπαρχει λογος να το φτιαξω μονος μου απο το μηδεν και να χανω χρονο. Απλα θα το κοψω απο το κιβωτιο ταχυτητων και θα το βαλω:
Εικόνα
Keep thinking......
Άβαταρ μέλους
JEO
Moderator

Δημοσίευσηαπό alexm » Κυρ Μαρ 21, 2010 9:37 pm

alexm

Δημοσίευσηαπό bluesportage » Δευτ Μαρ 22, 2010 9:38 pm

bluesportage

Δημοσίευσηαπό JEO » Σάβ Απρ 17, 2010 3:30 pm

Μετα απο τις διακοπες του πασχα και κανα δυο Σαββατοκυριακα που πηγαν χαμενα για διαφορους λογους, επιτελους σημερα δουλεψα λιγο.
Ξεκινησα να λυνω το 4ταχυτο κιβωτιο γιατι χρειαζομαι τον κεντρικο αξονα. Ειναι μελος του transfer και δεν γινεται δουλεια χωρις αυτο.

Και ξεκιναει το λυσιμο.
Βγαζοντας το πρωτο καπακι:
Εικόνα
Αυτο το καπακι θα ξαναβιδωθει στο αλουμινενιο transfer μιας και ειναι το καπακι που φερει το ρουλεμαν.

Στο πρωτο "διαμερισμα" βρισκεται ο μηχανισμος και το γραναζι της οπισθεν:
Εικόνα

Μετα επρεπε να βγει το πανω καπακι (το κιβωτιο ειναι στεγανο τυπου λεκανης) για να αρχισω το λυσιμο του εσωτερικου.
Εικόνα

Βγαζοντας τις καμβιλιες που κρατανε τους αξονες που κρατανε τις φουρκετες:
Εικόνα

Εικόνα

Ολα εξω!!!!!
Εικόνα

Το ειχα πει και το ξαναλεω. Το κιβωτιο ειναι αδουλευτο και σε ΤΕΛΕΙΑ κατασταση!!!!!
Εικόνα

Επρεπε να ανοιξω και την αλλη πλευρα (χελωνα):
Εικόνα

Συγκρινετε την γροθια μου με το ρουλεμαν εισοδου!!!!
Εικόνα

Ασφαλειες......
Εικόνα

Και αλλες ασφαλειες.......
Εικόνα

Και μετα απο 2 ωρες ακατανομαστων βρισιων.... ημουν στο ιδιο ακριβως σημειο...... Ελυσα καθε βιδα-παξιμαδι-κοπιλια-ασφαλεια που υπηρχε και δεν εκανα τιποτα..... Οποτε επιασα τον τροχο και αρχισα να κοβω......
Εικόνα
Να μαθει να μου κανει τον μαγκα!!!!!!! Ισα ρε παλιοαξονα......

Και επιτελους εχω τον αξονα (μαζι με καποια γραναζια) στα χερια μου....
Εικόνα

Μεσα στην εβδομαδα θα ασχοληθω με την ξανασυναρμολογηση του κιβωτιου. Επισης πηρα τα μετρα για να φτιαξω και τις λαμες του highsteer arm.
Τελευταία επεξεργασία από JEO και Σάβ Δεκ 29, 2012 5:48 pm, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά
Keep thinking......
Άβαταρ μέλους
JEO
Moderator

Δημοσίευσηαπό JEO » Δευτ Απρ 19, 2010 9:14 pm

Μιας και η μερα αρχιζει και μεγαλωνει ειπα σημερα να ξεκινησω με το κιβωτιο.
Πηγα ολα τα εξαρτηματα στο γραφειο και εκανα μερικες προβες και μετρηματα.

Αυτος ειναι ο αξονας (τελως παντων.... καπου εκει μεσα στα γραναζια). Τον εβαλα εκει για να δειτε στο περιπου πως θα ειναι η διαταξη. Η μαυρη διακεκομενη γραμμη πανω στο σιδερενιο housing υποδηλωνει κοπη:
Εικόνα

Επειδη ομως δεν προκειται να χρησιμοποιησω ολον τον αξονα, τον εκοψα εκει που ηθελα. Αυτο ειναι το κομματι.
Εικόνα

Και μετα απο λιγη ωρα, ειχαν φυγει απο πανω του ολα τα περιττα και τα αναλωσιμα που θα αντικατασταθουν (τσιμουχες-ρουλεμαν) και εμεινε αυτο:
Εικόνα

Δεν μπορω να σας περασω στον υπολογιστη αυτο που εχω στο μυαλο μου γιατι ειναι πολυπλοκο και θα χαθει στην μεταφραση. Θα πρεπει να περιμενετε και να δειτε την συνεχεια.
Keep thinking......
Άβαταρ μέλους
JEO
Moderator

Δημοσίευσηαπό JEO » Σάβ Απρ 24, 2010 3:56 pm

Kαλη μερα σημερα και εβγαλα αρκετη δουλεια.
Πρωτα καθαρισα το κιβωτιο απο τα παλια λαδια και τα καταλοιπα τους μεχρι να γινει καθρεφτης:
Εικόνα
Τα σταξιματα ειναι απο παλια φλαντζοκολλα.

Καθαρισα και λιγο την φωλια του 1ου ρουλεμαν για να βαφτει μετα μαζι με ολο το κιβωτιο:
Εικόνα

Εβγαλα και τις παλιες τσιμουχες στεγανοποιησης γιατι η μια απο αυτες (του πισω αξονα που δουλευε συνεχεια) ειχε ξεχειλωσει με αποτελεσμα να βρω μια κουταλια νερο μεσα στα λαδια.....
Εικόνα

Αυτη την φωτο την πηρα για να μπειτε λιγο στο κλιμα. Ο καινουργιος αξονας θα δουλευει στην θεση που βλεπετε στην φωτογραφια.
Εικόνα
Η λευκη μονωτικη ταινια ειναι για να προστατεψει τις εδρες των ρουλεμαν και τσιμουχων απο ενδεχομενο χτυπημα.

Και σειρα εχει το σιδερενιο κομματι το οποιο πρεπει να μικρυνει γιατι δεν το χρειαζομαι ολο:
Εικόνα
Εικόνα

Εκανα μια πατεντα με μια περιστρεφομενη πηχη για να μου δειξει τα στραβα του κοψιματος (το εκοψα με τον τροχο) και ευτηχως δεν ειναι πολλα αλλα για να εχω το κεφαλι μου ησυχο θα το παω μεσα στην εβδομαδα να το πλανισουν.
Εικόνα

Σειρα εχει η νεα πλακα που θα φερει την τελευταια τσιμουχα στεγανοποιησης. Χρησιμοποιησα μια πλακα με 6mm παχος. Πρωτα το σημαδεμα:
Εικόνα

Κοψιμο με τον τροχο και τρυπημα:
Εικόνα

Και εκατσε τελεια!!!!!
Εικόνα

Του ανοιξα και την τρυπα οπου θα μπαινει η κινηση απο το κιβωτιο του jimny:
Εικόνα

Το γραναζι που βλεπετε ειναι το παλιο που επαιρνε την κινηση απο το 4ταχυτο του PATROL. Ειμαι ΠΟΛΥ τυχερος που ειναι σε εκεινο το σημειο. Αν δεν ηταν εκει, θα επρεπε να στειλω τον αξονα σε μηχανουργειο να του χαραξουν το πολυσφηνο για να μπορεσω να βαλω τον σταυρο μεταδοσης.
Εικόνα
Τωρα το μονο που πρεπει να κανω ειναι να κατεβασω το γραναζι στον τορνο και να του κολλησω τον σταυρο του jimny.
Keep thinking......
Άβαταρ μέλους
JEO
Moderator

Δημοσίευσηαπό tziker » Κυρ Απρ 25, 2010 1:37 pm

Πολλά μπράβο ρε μάγκα για όλα!
SUZUKI JIMNY 2006
MAGIC LPG 12.000 χλμ
Άβαταρ μέλους
tziker

Δημοσίευσηαπό IKE » Κυρ Απρ 25, 2010 3:28 pm

Άβαταρ μέλους