Λοιπον σημερα εβγαλα αρκετη δουλεια. Βοηθησε αρκετα και ο καιρος με την υπεροχη μερα που εκανε.
Πρωτα απ' ολα εβαψα το μπροστινο πλαισιο και τοποθετησα οριστικα τον ατερμονα με τις βιδες του:
Μετα εβαλα και τους προβολεις για να κλεινω καποιες δουλειες.
Εδω φαινεται η καλη δουλεια που εκανα με τα κοψιματα. Ειναι πιο απλο, εχει πιο καθαρες γραμμες και μπορω να στηριξω τον προφυλακτηρα μου καλυτερα. Ο προφυλακτηρας θα ξεκιναει 1cm κατω απο το τελειωμα του καπο. Οπως βλεπετε το καπο με τα φτερα ειναι σε απολυτη ευθεια μεταξυ τους, προσθεστε τωρα και τον προφυλακτηρα παραλληλα με αυτα και εχετε μια ιδεα του πως θα ειναι.
Και αφου τελειωσα με την διευθυνση ειπα να ασχοληθω με την μεταδοση.
Ειχα ασχοληθει και πριν απο 1 χρονο με το transfer αλλα το αφησα στην μεση για να πιασω τους αξονες. Ο σκοπος ειναι να χωρισω το αλουμινενιο transfer απο το σιδερενιο κιβωτιο ταχυτητων μιας και το 4ταχυτο κιβωτιο μου ειναι αχρηστο.
Και ξεκιναω το λυσιμο:
ενας απο τους 3 αξονες που κρατανε τα γραναζια.
Ποια Calmini και πρασσινα αλογα.....κοιταξτε εδω γραναζια:
Σημειωτεων τα γραναζια ειναι σχεδον αφθαρτα. Ελπιζω να ειναι και τα διαφορικα ετσι, μιας και ειναι ολα απο το ιδιο αυτοκινητο.
Αυτη εδω ειναι η "φωλια" του ρουλεμαν που εδραζεται ο κεντρικος αξονας:
Τα ρουλεμαν ειναι κυλινδρικα για καλυτερη εδραση και λιπαινονται ολα απο το ιδιο το λαδι του transfer.
Τα δε ρουλεμαν εξοδου των αξονων μεταδοσης ειναι τυπου μπιλιας και ειναι ΤΕΡΑΣΤΙΑ. Η διαμετρος τους ειναι πανω απο 15cm. Ειλικρινα τα βρισκω υπερβολικα.
Λυσιμο του κεντρικου παξιμαδιου που κραταει ολο τον αξονα μεταδοσης:
Και αφου λυθηκε βγηκε και το "μικρο" γραναζι:
Για να μπορεσει να βγει και το μεγαλο γραναζι ωστε να λυθουν οι 2 κρυφες βιδες απο τις συνολικα 10 που κρατανε τα δυο κιβωτια ενωμενα:
Και μετα απο 45 λεπτα ακατανομαστων βρισιων και καταρων σε μια γλωσσα που ουτε εγω ηξερα οτι υπαρχει προς τους Ιαπωνες και τα απολυτα ταιριαγματα τους, επιτελους τα χωρισα:
Σημειωση: το βαρος του αλουμινενιου transfer του patrol δεν ειναι πολυ μεγαλυτερο απο του jimny. Παιζει να ειναι κανα κιλο πιο πολυ....
Αυτο εδω το κομματι θα ξαναμπει στο transfer μιας και ειναι πολυ καλα ταιριαγμενο και φερει και το ρουλεμαν του αξονα. Δεν υπαρχει λογος να το φτιαξω μονος μου απο το μηδεν και να χανω χρονο. Απλα θα το κοψω απο το κιβωτιο ταχυτητων και θα το βαλω:

Keep thinking......