ΤΟ RESCUE ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

Συγκεντρωμένες μετατροπές σε αυτοκίνητα μελών

Δημοσίευσηαπό alexm » Τετ Φεβ 17, 2010 9:08 pm

Jeo ,μηχανολογος ?μηχανικος εισαι ?? :shock:
alexm

Δημοσίευσηαπό JEO » Τετ Φεβ 17, 2010 11:15 pm

Οχι, τεχνικος ανελκυστηρων ειμαι.
Keep thinking......
Άβαταρ μέλους
JEO
Moderator

Δημοσίευσηαπό alexm » Πέμ Φεβ 18, 2010 8:49 am

Ωραιος μια χαρά πάει το project :D :D
alexm

Δημοσίευσηαπό georgekoko » Πέμ Φεβ 18, 2010 11:56 am

μου φαινετε θα παρατησω τη δουλεια μου και θα παω κι εγω για τεχνικος ανελκηστηρων γιατι ετσι το τζιμνι δεν προκειτε να το φτιαξω ποτε... :D :lol: μπραβο ρε jeo το εχεισ κανει πολυ καλο!!ζηλευωωωωω
Άβαταρ μέλους
georgekoko

Δημοσίευσηαπό JEO » Σάβ Φεβ 20, 2010 4:51 pm

Σημερα Σαββατο τελειωσα με την πισω παναρ και μαζι της και το θεμα αναρτηση.

Πριν παω στο αυτοκινητο περασα απο το γραφειο μου και εφτιαξα την βαση της πισω παναρ. Χρησιμοποιησα 80αρι κοιλοδοκο με 4mm παχος. Ο λογος που το εκανα ετσι θα τον δειτε παρακατω.

Εφτιαξα 2 δαχτυλιδια στον τορνο για να περιορισουν το rod end:
Εικόνα

Και ολο μαζι:
Εικόνα

Και αμεσως μετα εφυγα σφαιρα για το αυτοκινητο μιας και ειχα ξεχασει οτι αυριο κοβουμε την πιτα μας και επρεπε να βγαλω δουλεια δυο ημερων σε μια. Πρωτα εβγαλα τον προφυλακτηρα (ετσι και αλλιως θα επαιρνε ποδι):
Εικόνα

Και 5 λεπτα μετα:
Εικόνα

Μια φωτο απο το σασι μας. Μην νομιζετε οτι ειναι και κανα τερας...... 3mm με το ζορι....
Εικόνα

Πρωτα κολλησα την βαση του αξονα:
Εικόνα
Ο λογος που βλεπετε αυτη την διαταξη (ενα Γ δηλαδη) ειναι η περαστη βιδα του μπρατσου. Απο την αλλη δεν μπορουσε να μπει γιατι ειναι το ταμπουρο, οποτε.....

Για τον φοβο των ιουδαιων εβαλα αυτη την κοντρα για να ενισχυσω λιγο την κατασκευη:
Εικόνα

Και αφου κολληθηκε:
Εικόνα

ξεκινησα την βαση του σασι:
Εικόνα
Αφαιρεσα ενα κομματι 10cmX5cm που αντιστοιχει στο σασι του αυτοκινητου. (αυτος ειναι ο λογος που χρησιμοποιησα το συγκεκριμενο κοιλοδοκο)

Και αφου μετρησα βαρος εξοπλισμου-κλισεις-βυθιση-γωνιες τωρινες και γωνιες μελλοντικες το κολλησα καλα:
Εικόνα

Ρυθμισα λιγο την παναρ και την εβαλα:
Εικόνα

Εικόνα

Και εδω εχει τελειωσει μαζι με την κοντρα:
Εικόνα

Εικόνα

Εικόνα

Προσπαθησα να το ζορισω λιγο για να δω την αρθρωση του αλλα το σημειο που το επιασα δεν βοηθησε και πολυ. Οποτε τραβηξα πολλες εντυπωσιακες φωτογραφιες. Δεν θα σχολιασω καθολου:
Εικόνα

Εικόνα

Εικόνα

Εικόνα

Εικόνα

Εικόνα

Εικόνα

Επομενο βημα ειναι το body lift των 5cm. Ειναι απαραιτητο για να χωρεσει το transfer του patrol αλλα και για τον ατερμονα ο οποιος ειναι 3 φορες μεγαλυτερος απο του jimny.
Τελευταία επεξεργασία από JEO και Κυρ Φεβ 21, 2010 2:02 am, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά
Keep thinking......
Άβαταρ μέλους
JEO
Moderator

Δημοσίευσηαπό alexm » Σάβ Φεβ 20, 2010 10:45 pm

alexm

Δημοσίευσηαπό JEO » Κυρ Φεβ 21, 2010 1:50 am

Keep thinking......
Άβαταρ μέλους
JEO
Moderator

Δημοσίευσηαπό gargas » Κυρ Φεβ 21, 2010 6:33 pm

To jimny βάζει τα γυαλιά σε πολλά μεγαλύτερα θηρία.............
Άβαταρ μέλους
gargas
HJC Member

Δημοσίευσηαπό bluesportage » Παρ Φεβ 26, 2010 1:57 am

bluesportage

Δημοσίευσηαπό JEO » Παρ Φεβ 26, 2010 3:50 pm

Ευχαριστω παιδες!!!!
Την Δευτερα εδωσα τις διαστασεις του εμβολου που ηθελα για να τελειωσω την πρεσσα. Σημερα:?: με πηραν τηλ. να μου πουν την τιμη.......

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Στην τιμη εχουν βαλει την τρομπα διπλης ταχυτητας και τις σωληνωσεις αλλα και παλι... 850-1200 εχουν οι καινουργιες.
Ειπα κι εγω να κανω κατι χωρις πατεντες και με λυσσαξανε. Δεν παιραζει, παλια μου τεχνη κοσκινο..... Πιστευω μεσα στην εβδομαδα να την τελειωσω.

Εχθες που ειχα αυπνιες ελυσα μερικα προβληματα που ειχα και ενα απο αυτα ειναι οι νεοι προφυλακτηρες. Λιγη υπομονη και θα τριβετε τα ματια σας με αυτα που θα δειτε.
Keep thinking......
Άβαταρ μέλους
JEO
Moderator

Δημοσίευσηαπό bluesportage » Σάβ Φεβ 27, 2010 2:44 am

bluesportage

Δημοσίευσηαπό JEO » Σάβ Φεβ 27, 2010 6:28 pm

Οχι δεν θα ειναι ετσι οπως τους σκεφτεσαι. Οι προφυλακτηρες θα ειναι οσο το δυνατον διακριτικοι και δεν θα δινουν στοχο στα στρουμφακια.
Εξηγουμαι. Ειχα σκοπο να κερδισω βαρος οσο μπορω. Ο πισω δεν θα υπηρχε και ο μπροστα θα ηταν απο στραντζαρισμενη λαμαρινα 3mm. Αλλα η ρεζερβα που θα επιανε? το εξτρα ντεποζιτο βενζινης?

Μετα τις αυπνιες... σκεφτηκα να κανω το εξης. Θα ξαναφτιαξω νεους προφυλακτηρες (που αυτη την φορα θα φτανουν μεχρι και τα wranglerοφτερα) και θα τους αξιοποιησω πληρως. Οι παλιοι ηταν κουφιοι, ναι μεν παρειχαν προστασια (μεχρι και αυτοκινητο επεσε πανω μου) αλλα εκαναν μονο αυτο. Οι νεοι προφυλακτηρες θα ειναι δεξαμενες.

Ο μπροστινος θα χρησιμοποιηθει σαν δεξαμενη αζωτου, μιας και στα ελαστικα πλεον βαζουν αζωτο θα ηταν χαζομαρα να κατεβασω πιεση στα ελαστικα για καποιο περασμα και μετα να ξαναβαλω κανονικο αερα απο το κομπρεσερ. Επιπλεον ακομα και τα αμορτισερ της FOX με αζωτο δουλευουν.
Αν καποια στιγμη εχω απωλεια αζωτου (μικρη) δεν μπορω να βαλω αερα λογω της υγρασιας που περιεχει. Στο πανω μερος του προφυλακτηρα θα μπει ενα μανομετρο και διπλα του μια εξοδος αζωτου για να βαζω το σπιραλ.

Ο πισω θα ειναι δεξαμενη νερου..... Ουτε που θυμαμαι ποσες φορες εχω μεινει με λασπες στα χερια μετα απο σκαψιμο και δεν ειχα κατι να καθαριστω για να μπορεσω να οδηγησω. Σε απολυτη αναγκη βεβαια θα μπορω να πιω και απο εκει. Και για να του μεγαλωσω την χωρητικοτητα (γιατι σε αντιθεση με τον μπροστινο, οσα λιτρα ειναι τοσα θα παιρνει) θα χρησιμοποιησω και την καθετη βαση της ρεζερβας. Εδω τα πραγματα ειναι πιο απλα. Μια ταπα πληρωσης και ενα βρυσακι ειναι αρκετα.

Και οι δυο θα φτιαχτουν απο ανωξειδωτο κοιλοδοκο 80Χ80Χ2mm. Οι λογοι ειναι προφανης πιστευω.... ποσιμο νερο απο την μια και καθαρο αζωτο απο την αλλη. Σκουριες και σκουπιδακια ειναι απαραδεκτα σε αυτες τις εφαρμογες. Η διαταξη αυτη (μπροστα αζωτο-πισω νερο) σχεδιαστηκε για καλυτερη κατανομη του βαρους.

Λοιπον!!!! σημερα το μενου περιελαμβανε κοψιματα. μπροστινη ποδια και μασκα εφυγαν:
Πρωτα εβγαλα τα φαναρια (για 4η φορα....)
Εικόνα

Ο λογος που το κανω αυτο ειναι απλος και διπλος. Ο ατερμονας του D22 ειναι πολυ μεγαλος για να μπει στην θεση του παλιου και ο ελευθερος χωρος θα βοηθησει στην τοποθετηση του νεου προφυλακτηρα. Οποτε κοψιμο με τον τροχο και απο δω πανε κι' αλλοι....

Σχεδον ετοιμο για να φυγει:
Εικόνα

Παει αυτο....Νext!!!!!
Εικόνα

Τρυπημα στις ποντες για να φυγουν οι παλιες βασεις:
Εικόνα

Και λιγο μετα εβγαλα και την παλια κατασκευη που ειχα φτιαξει:
Εικόνα

Και ακομα πιο μετα εφυγε και η εργοστασιακη γεφυρα:
Εικόνα
Μεταξυ αυτων των 4 φωτο μεσολαβουν 3 ωρες και 6 καινουργια δισκακια κοπης. Πολυ σιδερο αδερφακι μου....Επισης θα ηθελα να πω πως τα 3 σιδερικα που ειδατε ζυγιζουν περιπου το ιδιο με το Π που εχω φτιαξει.
Η συνεχεια το επομενο Σαββατο με την τοποθετηση του Π.

Επειδη μου περισσεψε μια ωρα ειπα να παιξω λιγο. Πηρα τις ζαντες του patrol και τις χρησιμοποιησα για να δω την αρθρωση του jimny:
Εικόνα

Εικόνα

Εικόνα
Δεν ειναι καθολου ασχημα για απλα radius arms.....Εμενα παντως μου αρκει. Αν ηθελα τρελλα κρεμασματα και αρθρωσεις θα εκανα 4 link πισω και 3 link μπροστα. Ειδικα τωρα που εχουν γινει και μοδα στην Ελλαδα.....

Τα FOX εχουν λιγη διαδρομη ακομα (35cm ειναι η ολικη τους) οπως φαινεται στις πιο κατω φωτο:
Εικόνα

Εικόνα

Ο πισω αξονας δεν συγκινηθηκε και πολυ:
Εικόνα

Περισοτερα αποτελεσματα οταν θα κινηθει το αυτοκινητο (συντομα) γιατι ο γρυλος μου παρα τις προσθηκες και εξτρα προσθηκες που του εβαζα, ηταν και παλι χαμηλα για τις δυνατοτητες του αυτοκινητου.
Τελευταία επεξεργασία από JEO και Δευτ Αύγ 16, 2010 3:59 pm, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά
Keep thinking......
Άβαταρ μέλους
JEO
Moderator

Δημοσίευσηαπό gargas » Σάβ Φεβ 27, 2010 8:02 pm

To jimny βάζει τα γυαλιά σε πολλά μεγαλύτερα θηρία.............
Άβαταρ μέλους
gargas
HJC Member

Δημοσίευσηαπό JEO » Σάβ Μαρ 06, 2010 4:56 pm

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Για το μοτερ δεν εχω αποφασισει ακομα φιλε. Εχω κατι στο μυαλο μου και το δουλευω.....

Εχθες βραδυ το ξενυχτησα λιγακι :drunk: :drunk: :drunk: .... Πηγαμε να δουμε τον Μητροπανο και την Πεγκυ Ζηνα και γυρισα μετα τις 3..... Παρολο που εβαλα ξυπνητηρι στις 8:00 δεν σηκωθηκα πριν απο τις 10:00....

Αφου επιασα λοιπον δουλεια στις 11:00 ξεκινησα να κοβω το σασι για να βαλω το νεο πλασιο:
Εικόνα

Ο λογος που το εκοψα ετσι και του εδωσα αυτο το σχημα ειναι πολυ απλος, Αντι να εχω 20cm κολλησεων σε καθε πλευρα, τωρα εχω 38cm και το συγκεκριμενο σχημα "δενει" πολυ καλυτερα την ολη κατασκευη απο οτι αν το αφηνα σε τετραγωνη μορφη.

Ετοιμο για κολλημα:
Εικόνα

Και αφου το κολλησα:
Εικόνα

Και η πλευρα του συνοδηγου:
Εικόνα

Παρολο που ειναι πιο μακρυ απο το παλιο (ελεω ατερμονα και θεσης pit man arm) δεν βγαινει πολυ εξω. Μην μπερδευεστε απο τα 30αρια. Το μετρησα με τα 33αρια και μονο οι δεστρες εξεχουν λιγακι:
Εικόνα

Δεν προλαβα να βαψω γιατι ο καιρος μυριζε μπαρουτι και επρεπε να μαζεψω τα εργαλεια. Αλλα εβαλα τον ατερμονα (που by the way μεσα στην εβδομαδα τον καθαρισα πληρως και τον εβαψα γκρι) για να δω πως καθεται:
Εικόνα

Εικόνα

Εδω φαινεται γιατι χρειαζομαι το high steer arm. Eκτος το οτι θα ανεβασει την ευπαθη μπαρα του τιμονιου πιο ψηλα για προστασια απο τα χτυπηματα, θα την φερει και πιο οριζοντια ως προς την παναρ:
Εικόνα

Εικόνα

Αυτη εδω η ακρη του pit man arm ειναι αυτη που καθορισε το ποσο εξω βγηκε το πλαισιο που κολλησα:
Εικόνα

Αλλος ενας μικρος χαμος που πρεπει να καθαρισω στο τελος της μερας...
Εικόνα

Το αλλο Σαββατο μαλλον θα λειπω εκτος Αθηνων, οποτε δεν βλεπω προοδο.... :wink:
Τελευταία επεξεργασία από JEO και Κυρ Μάιος 08, 2011 8:49 pm, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά
Keep thinking......
Άβαταρ μέλους
JEO
Moderator

Δημοσίευσηαπό bluesportage » Κυρ Μαρ 07, 2010 5:54 pm

bluesportage

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Επιστροφή στο Projects

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 0 επισκέπτες