Οχι δεν θα ειναι ετσι οπως τους σκεφτεσαι. Οι προφυλακτηρες θα ειναι οσο το δυνατον διακριτικοι και δεν θα δινουν στοχο στα στρουμφακια.
Εξηγουμαι. Ειχα σκοπο να κερδισω βαρος οσο μπορω. Ο πισω δεν θα υπηρχε και ο μπροστα θα ηταν απο στραντζαρισμενη λαμαρινα 3mm. Αλλα η ρεζερβα που θα επιανε? το εξτρα ντεποζιτο βενζινης?
Μετα τις αυπνιες... σκεφτηκα να κανω το εξης. Θα ξαναφτιαξω νεους προφυλακτηρες (που αυτη την φορα θα φτανουν μεχρι και τα wranglerοφτερα) και θα τους αξιοποιησω πληρως. Οι παλιοι ηταν κουφιοι, ναι μεν παρειχαν προστασια (μεχρι και αυτοκινητο επεσε πανω μου) αλλα εκαναν μονο αυτο. Οι νεοι προφυλακτηρες θα ειναι δεξαμενες.
Ο μπροστινος θα χρησιμοποιηθει σαν δεξαμενη αζωτου, μιας και στα ελαστικα πλεον βαζουν αζωτο θα ηταν χαζομαρα να κατεβασω πιεση στα ελαστικα για καποιο περασμα και μετα να ξαναβαλω κανονικο αερα απο το κομπρεσερ. Επιπλεον ακομα και τα αμορτισερ της FOX με αζωτο δουλευουν.
Αν καποια στιγμη εχω απωλεια αζωτου (μικρη) δεν μπορω να βαλω αερα λογω της υγρασιας που περιεχει. Στο πανω μερος του προφυλακτηρα θα μπει ενα μανομετρο και διπλα του μια εξοδος αζωτου για να βαζω το σπιραλ.
Ο πισω θα ειναι δεξαμενη νερου..... Ουτε που θυμαμαι ποσες φορες εχω μεινει με λασπες στα χερια μετα απο σκαψιμο και δεν ειχα κατι να καθαριστω για να μπορεσω να οδηγησω. Σε απολυτη αναγκη βεβαια θα μπορω να πιω και απο εκει. Και για να του μεγαλωσω την χωρητικοτητα (γιατι σε αντιθεση με τον μπροστινο, οσα λιτρα ειναι τοσα θα παιρνει) θα χρησιμοποιησω και την καθετη βαση της ρεζερβας. Εδω τα πραγματα ειναι πιο απλα. Μια ταπα πληρωσης και ενα βρυσακι ειναι αρκετα.
Και οι δυο θα φτιαχτουν απο ανωξειδωτο κοιλοδοκο 80Χ80Χ2mm. Οι λογοι ειναι προφανης πιστευω.... ποσιμο νερο απο την μια και καθαρο αζωτο απο την αλλη. Σκουριες και σκουπιδακια ειναι απαραδεκτα σε αυτες τις εφαρμογες. Η διαταξη αυτη (μπροστα αζωτο-πισω νερο) σχεδιαστηκε για καλυτερη κατανομη του βαρους.
Λοιπον!!!! σημερα το μενου περιελαμβανε κοψιματα. μπροστινη ποδια και μασκα εφυγαν:
Πρωτα εβγαλα τα φαναρια (για 4η φορα....)
Ο λογος που το κανω αυτο ειναι απλος και διπλος. Ο ατερμονας του D22 ειναι πολυ μεγαλος για να μπει στην θεση του παλιου και ο ελευθερος χωρος θα βοηθησει στην τοποθετηση του νεου προφυλακτηρα. Οποτε κοψιμο με τον τροχο και απο δω πανε κι' αλλοι....
Σχεδον ετοιμο για να φυγει:
Παει αυτο....Νext!!!!!
Τρυπημα στις ποντες για να φυγουν οι παλιες βασεις:
Και λιγο μετα εβγαλα και την παλια κατασκευη που ειχα φτιαξει:
Και ακομα πιο μετα εφυγε και η εργοστασιακη γεφυρα:
Μεταξυ αυτων των 4 φωτο μεσολαβουν 3 ωρες και 6 καινουργια δισκακια κοπης. Πολυ σιδερο αδερφακι μου....Επισης θα ηθελα να πω πως τα 3 σιδερικα που ειδατε ζυγιζουν περιπου το ιδιο με το Π που εχω φτιαξει.
Η συνεχεια το επομενο Σαββατο με την τοποθετηση του Π.
Επειδη μου περισσεψε μια ωρα ειπα να παιξω λιγο. Πηρα τις ζαντες του patrol και τις χρησιμοποιησα για να δω την αρθρωση του jimny:
Δεν ειναι καθολου ασχημα για απλα radius arms.....Εμενα παντως μου αρκει. Αν ηθελα τρελλα κρεμασματα και αρθρωσεις θα εκανα 4 link πισω και 3 link μπροστα. Ειδικα τωρα που εχουν γινει και μοδα στην Ελλαδα.....
Τα FOX εχουν λιγη διαδρομη ακομα (35cm ειναι η ολικη τους) οπως φαινεται στις πιο κατω φωτο:
Ο πισω αξονας δεν συγκινηθηκε και πολυ:
Περισοτερα αποτελεσματα οταν θα κινηθει το αυτοκινητο (συντομα) γιατι ο γρυλος μου παρα τις προσθηκες και εξτρα προσθηκες που του εβαζα, ηταν και παλι χαμηλα για τις δυνατοτητες του αυτοκινητου.
Keep thinking......