Tο Σαββατο περασα μια βολτα απο το Jimny για να δω πως καθεται το roll cage που εφτιαξα. Δεν ειναι καλο.
Τα προβληματα ειναι 3:
1ον. η γωνια που σχηματιζει μετα το ταμπλο για να περνανε τα ποδια ειναι πολυ μεγαλη και φοβαμαι οτι σε ενα (οξω απο εδω) τουμπαρισμα θα λυγισουν. Για να λεμε του στραβου το δικιο ο κανονισμος (1000 ευχαριστω Φωκιων) ζηταει παχος σωληνας απο 2 εως 2.5mm και εγω εχω βαλει 4mm.
Αλλα και παλι απο την στιγμη που το κανω θα το κανω σωστα.
2ον. Η αριστερη κολωνα του roll cage στριμωχνεται αναμεσα απο τους διακοπτες των ηλεκτρικων παραθυρων και τον διακοπτη των φωτων και υπαρχει μια μικρη συγχηση εκει.
Το 3ο προβλημα εχει να κανει με το οτι οταν κολλησω το roll cage στο αμαξωμα το ταμπλο θα εγκλωβιστει. Και αν χρειαστει να βγει για καποιο λογο, τοτε τι κανω?
Πολυ απλα το ξαναφτιαχνω απο την αρχη. Αυτη τη φορα οι κωλονες (δεν θα αναφερθω σε Α-pilllar και B-pillar γιατι μονο οι Α υπαρχουν) του roll cage θα πανε πισω απο το ταμπλο και θα ακολουθησουν τις κωλονες του αμαξωματος. Ετσι θα υπαρχει μονο μια γωνια και αυτη με λιγες μοιρες.
Για να το φτιαξω ομως χωρις κωλησεις αυτη την φορα θα χρειαστω κουρμπαδορο, τον οποιο εγω δεν εχω.
Οποτε εφυγα σφαιρα στο γραφειο μου και αρχισα να σχεδιαζω τον εναν κουρμπαδορο μερα τον αλλο. Σχεδιο στο σχεδιο κατεληξα στο οτι θα φτιαξω που θα φτιαξω κατι τουλαχιστον να εξυπηρετησει και αλλες αναγκες.
Οποτε εφτιαξα μια πρεσσα 20 τονων η οποια εκτος απο το roll cage θα με βοηθησει και σε αλλες εφαρμογες οπως: αλλαγμα των silent block των radius arms, ξεπρεσαρισμα ρουλεμαν και φυσικα στην δουλεια μου...
Και για να το κανω πιο δυσκολο μιας και ηταν Σαββατο επρεπε να το φτιαξω απο περισσευομενα σιδερα-υλικα που ειχα εκει και μου επιαναν τοπο.
Ξεκινησα με 100αρι κοιλοδοκο για την ολη κατασκευη:
Του εβαλα και 4 "τρελλες" ροδες εκ των οποιων οι δυο μπροστινες με φρενο για να ανεβει η χρηστικοτητα του.
Τα δυο Π που βλεπεται ειναι το "τραπεζι πανω στο οποιο θα ασκειται η ολη κοντρα των 20 τονων.
Και αφου κολληθηκε το τραπεζι, μετα απο 4 ωρες συνολικης δουλειας ειναι σχεδον ετοιμη:
Μεσα στην εβδομαδα θα παω να παρω το εμβολο και την χειροκινητη αντλια και αφου τα συναρμολογησω θα την δοκιμασω πανω σε κατι....
Βεβαια επειδη ειχα περισεμα 2 ωριτσες, ειπα να φτιαξω την πισω παναρ.
Πρωτα εφτιαξα την φωλια που θα κολληθει στην σωληνα και που μεσα της θα ανοιχτει σπειρωμα 16X2 για το rod end.
Αφου εκοψα το σωληνακι (χρησημοποιησα την παλια μπαρα που ενωνε τους τροχους στου jimny γιατι ηταν ιδανικη γι' αυτη τη δουλεια) του ανοιξα το σπειρωμα.
Εδω πεφτει γελιο....... Δεν μου εφτανε το στενο χρονικο περιθωριο που ειχα, με πηρε και η γυναικα μου να γυρισω νωριτερα για να κανω babysitting μιας και επρεπε να φυγει....
Η φωτο τα λεει ολα:
Εγω ανοιγω σπειρωμα στον παγκο και ταυτοχρονα ο τορνος ειναι στο auto και παιρνει ενα πασο την φωλια του rod end......
Το αποτελεσμα ειναι μια χαρα. Η φωλια ειναι ετοιμη για κολλημα:

Keep thinking......