Πρωτα απ' ολα επλυνα το jimny για πρωτη φορα μετα το βαψιμο του πριν απο 9 μηνες περιπου... Ειχα βαρεθει να βλεπω την ιδια ποσοτητα σκονης μεσα κι εξω απο το αυτοκινητο...

Και μια απο το πλαι.

Μετα απο πολυ σκεψη αποφασισα να αφαιρεσω κι' αλλο βαρος απο ψηλα για χαρη της ευσταθειας στα δυσκολα. Το αλουμινενιο πισω κομματι κοπηκε στο μισο και εμεινε μονο το καπακι του χωρου αποσκευων.
Την θεση του θα παρει το πανι που θα μπει και στην οροφη. Το κομματι που εφυγε ζυγιζε περι τα 2 κιλα μονο το αλουμινιο (βαλτε και τα φωτα και το plexiglass που θα εμπαινε....) Εδω μετα το κοψιμο:

Στα πισω μπρατσα τωρα. Εδω φαινονται και τα 2 "αυτακια" απο τα μπρατσα. Ξερω-ξερω, φαινονται χαμηλα και ισως να ειναι για καποιους αλλα εγω τα ηθελα ετσι ωστε να να ειναι οριζοντια τα μπρατσα.
Με αυτο τον τροπο οταν θα σηκωνω το αυτοκινητο απο την αεραναρτηση δεν θα κανουν μεγαλη γωνια:

Εδω μια πιο κοντινη απο την πλευρα του σασι:

Και αλλη μια απο την πλευρα του αξονα:

Δεν τα εχω κολλησει ακομα καλα, απλα τα εχω τσιμπησει.
Εδω φαινεται το ποσο πισω πηγε ο πισω αξονας για να μεγαλωσω την γωνια εξοδου με τα 33αρια. παρομοια πηγε και ο μπροστινος.

Στο μπροστινο μερος τωρα, η βαση του αμαξωματος (body lift) θα κοπει συριζα και θα αντικατασταθει απο μια αλλη που τα νευρα αντιστηριξης δεν θα εξεχουν τοσο πολυ οσο τα εργοστασιακα. Αυτο γινεται γιατι με τα 30,5 που ειχα παλια με πληρως στριμμενο τιμονι εβρισκαν πανω τους.
Η ασπρη μπογια που φαινεται το μαρτυραει εντονα νομιζω....

Στο εσωτερικο τωρα......Τα ξηλωσα ΟΛΑ!!!!
Ο λογος? Πολυ απλα, οταν ξεκινας απο ασπρο χαρτι τοτε εχεις πιο πολλες επιλογες.
Εφτιαχνα και ξαναφτιαχνα σχεδια απο roll-cage που να ειναι αρκετα ανθεχτικο σε μια (οξω απο εδω) τουμπα, να μην μου κρυβει το οπτικο πεδιο μπροστα στο πλαι και προς τα πανω (cabrio...),να μην χτυπαω το γονατο και το κεφαλι μου στη εισοδο και στην εξοδο και να μην ειναι ασχημο.....
Οποτε σκεφτηκα το εξης. Καθισμα και roll cage θα ειναι ΕΝΑ. Τα πλαινα του roll-cage θα ειναι τα πλαινα του bucket καθισματος. Για να ξεκαθαρισω λιγακι το τοπιο.τ Το roll-cage θα ειναι μονο απο την πλευρα του οδηγου.
Το καθισμα του συνοδηγου καταργειται ΤΕΛΕΙΩΣ. Την θεση του θα παρουν ολα τα ηλεκτρονικα του αυτοκινητου (radio-cd, laptop GPS,CB) και απο κατω ενα μικρος αποθηκευτικος χωρος.
Ετσι γλυτωνω το βαρος του: δεξιου μερους του roll-cage, του καθισματος και του συνοδηγου.
Μετα το περασμα του τυφωνα: