ΤΟ RESCUE ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

Συγκεντρωμένες μετατροπές σε αυτοκίνητα μελών

Δημοσίευσηαπό ΠΕΤΡΟΣΧΧ » Κυρ Δεκ 14, 2008 6:32 pm

Για το κιβωτιο
Άβαταρ μέλους
ΠΕΤΡΟΣΧΧ
HJC Member

Δημοσίευσηαπό Turanga Leela » Κυρ Δεκ 14, 2008 7:19 pm

Θοδωρή στις πρώτες φοτο το τουτου σου ειναι λιγάκι......μπαταρισμένο προς τα εμπρός ? :? :roll: έτσι ήταν και πρίν ?
Turanga Leela
HJC Member

Δημοσίευσηαπό JEO » Κυρ Δεκ 14, 2008 9:39 pm

Οχι τοσο πολυ. Τα τριποδα ηταν σε λαθος θεση.
Keep thinking......
Άβαταρ μέλους
JEO
Moderator

Δημοσίευσηαπό JEO » Παρ Δεκ 19, 2008 12:29 am

Εχθες βαρεθηκα να σχεδιαζω αναρτησεις και να σκεφτομαι που υπερτερει και που μειονεκτει η καθε μια και ειπα να κανω το πιο απλο. Radius arms ξανα. Ετσι και αλλιως με την αεραναρτηση δεν θα εχω και τα καλυτερα κρεμασματα.

Βεβαια δεν θα ξαναεβαζα τα εργοστασιακα αλλα πιο ενισχυμενα.
Λυσεις για την Ελλαδα 2:
Απο Land Cruiser η' απο Land Rover. Και τα δυο αρκετα αξιοπιστα και πολυ πιο ανθεχτικα απο του jimny.
Επελεξα απο Land Rover γιατι ειναι πιο διαδεδομενα στην Ελλαδα και βρισκεις πιο ευκολα και τα ιδια τα μπρατσα αλλα και τα silent-block τους.

Το καλο για εμενα βεβαια ειναι οτι εκτος απο αρκετα πιο ανθεκτικα ειναι και πιο μακρια.
74cm του jimny, 103cm του Land Rover....

Το Σαββατο θα παω να δω που πεφτουν στο αμαξωμα και θα παρω διαστασεις για τις βασεις τους.
Keep thinking......
Άβαταρ μέλους
JEO
Moderator

Δημοσίευσηαπό JEO » Δευτ Ιαν 05, 2009 9:38 pm

Σημερα ειχα λιγο ελευθερο χρονο και πεταχτηκα (που αλλου) μεχρι την Σπυρου Πατση σε εναν εσαγωγεα που φερνει αεροσουστες-αεροφουσκες (οπως θελεις πες το) για φορτηγα και για γενικες χρησεις.

Ειχα ξαναπαει πριν απο 1,5 χρονο περιπου και ειχαμε συζητησει για μερικα μοντελα αεροσουστων. Σημερα που ξαναπηγα, εφυγα πολυ ευχαριστημενος γιατι εφερε πριν απο μερικες εβδομαδες κατι καινουργιες αερο-βαρεθηκα να το γραφω.

Χωρις πολλα-πολλα:
Εικόνα

Δεξια ειναι αυτη που θελαμε να βαλουμε τοτε. Αριστερα ειναι η καινουργια.
Ειναι της Continental (ναι αυτης με τα ελαστικα) και εχει μηκος περιπου 60 εκατοστα. Μονο μια μπορει να σηκωσει μεχρι και 1000 κιλα.

Θα μου πειτε τωρα, 1000 κιλα?
Βεβαιως. Γιατι οσο πιο ευκολα σηκωνει μια αεραναρτηση ενα αυτοκινητο, τοσο λιγοτερο αερα της βαζουμε μεσα της. Και οσο λιγοτερο αερα εχει μεσα της τοσο πιο ανετη και ενδοτικη γινεται.

Το καλυτερο δεν το ειπα ακομη. Στην φωτο που βλεπετε αυτο που δεν φαινεται ειναι τα αλλα 20cm διαδρομης που εχει ακομη.... (Διακρυνονται μεταξυ 3ου και 4ου Continental απο κατω.)
Ετσι θα μπορω να ρυθμιζω και το υψος που θελω. Ειτε αυτο ειναι επανω, ειτε κατω.

Αρνητικα? 1 μονο. Κοστιζει 200 ευρω η μια...........

Υ.Γ. Υπαρχει και σε μακρυτερη εκδοση......
Keep thinking......
Άβαταρ μέλους
JEO
Moderator

Δημοσίευσηαπό Varaman » Δευτ Ιαν 05, 2009 9:51 pm

Θοδωρή Καλή χρονιά.
Μπορείς να δώσεις το τηλέφωνο από τα παλικάρια για την αεροανάρτηση γιατί πρέπει να αλλάξω στο φορτηγό μου και της 2 πίσω που έχει και ο μηχανικός μου μου είπε ότι είναι Continental. Nα κάνω ένα τηλέφωνο για να μου πουν αν έχουν στοκ. Αν σου είναι εύκολο και με ποιον μίλησες.
Thanks
Varaman
HJC Member

Δημοσίευσηαπό JEO » Κυρ Ιαν 18, 2009 9:59 pm

Το Σαββατο εκανα λιγη προοδο ακομα. Ξανα εβγαλα τον μπροστινο αξονα εξω και του εκοψα τις βασεις των αμορτισερ και της αντιστρεπτικης μιας και εκει θα κολληθουν τα καινουργια λαμακια των μπρατσων:
Εικόνα

Τις βασεις που επιαναν οι σουστες, δεν τις εκοψα γιατι 1ον. σκεφτηκα πως εκει μπορω να βαλω τον γρυλο μιας και τα μπρατσα εχουν πια αλλαξει και 2ον. ηταν κολλημενα πολυ καλα στον αξονα και θα με παιδευαν πολυ χωρις λογο.
Επισης εκοψα και τα αυτακια των παλιων μπρατσων απο το σασι:
Εικόνα

Την παρασκευη αγορασα την πρωτη αεροσουστα για να μπορεσω να παρω μετρα για τις βασεις. Περιθωρια δεν υπαρχουν και πολλα, θα μπουν στις παλιες θεσεις των ελατηριων. Εδω στην μπροστινη θεση:
Εικόνα

Και εδω η πισω.Εκανα μια προσπαθεια μηπως την εβαζα εξω απο το σασι αλλα δεν την παιρνει με τιποτα με αυτο το set-up.
Εικόνα
Keep thinking......
Άβαταρ μέλους
JEO
Moderator

Δημοσίευσηαπό bluesportage » Τετ Μαρ 11, 2009 2:48 pm

μπραβο πολυ καλη ολη η φαση που εκανες!!!εχω ομως 2 απορειες....1)γιατι δεν πηρες ενα καμπριο jimny ναναι ηδη ετοιμο κομμενο??και 2)οι αεραναρτησεις μπαινουν σε οποιοδηποτε αυτοκινητο νορμαλ?(εννοω μαμα,χωρις ναχει αλλαχτει τπτ επανω του απο θεμα αναρτησης)επισης ειπες πως στοιχιζει 200 ευρω η καθε ''φουσκα''?αλλα εκτος απο τις 4 σουστες για μια σε καθε θολο,τι αλλο θα χρειαστει ωστε να δουλεψουν οι αεραναρτησεις πληρως???
bluesportage

Δημοσίευσηαπό JEO » Τετ Μαρ 11, 2009 6:07 pm

Βασικα το θεμα cabrio μου βγηκε μετα :D :D :D :D . Ειπα να του δωσω το σχημα που ηθελα εγω και οχι αυτο που ηθελε η suzuki.

Οι αεραναρτησεις αναλογα με τον τυπο τους μπαινουν σε ολα τα αυτοκινητα. Στην Αμερικη γινεται τρελο παρτυ με αυτες. Απο φορτηγακια μεχρι αυτοκινητα επιδοσεων.

Περα απο τις φουσκες θα χρειαστω ενα κομπρεσερακι, σωληνωσεις, βαλβιδες και μια δεξαμενη αερα απο την οποια θα βγαινουν αναμονες για:
1. Αεραναρτηση.
2. Μπλοκε διαφορικα ARB.
3. Φουσκωμα ελαστικων.

Στο θεμα μας τωρα. Την παρασκευη παρελαβα ξανα τα καινουργια αυτακια που θα κολληθουν στους αξονες. Λεω ξανα γιατι την πρωτη φορα που τα παραγγειλα μου τα εκοψαν με plasma αντι για laser και εγιναν χαλια.... Οι διαστασεις δεν ηταν αυτες που επρεπε γιατι το plasma κοβει κωνικα και οχι ισια.
Δεν παιραζει ομως γιατι τα βελτιωσα και λιγο.
Το πανω λαμακι ειναι με το plasma και το κατω με το laser:

Κοιταξτε διαφορα στην ποιοτητα κοπης και το γρεζι που αφηνουν πισω:

Για την αλλη ακρη τωρα εκει που θα πιασει το μπρατσο στο αμαξωμα παρηγγειλα 4 πλακες 40Χ40cm με μια τρυπα 3,9mm στο κεντρο τους.Οταν ερθει η ωρα θα παω να μου τα στραντζαρουν στο σχημα που θελω εγω και θα τα κολλησω πανω στο σασι.

Εδω με το δαχτυλιδι-φωλια των silentblock που θα κολληθει πανω στις πλακες. Το τριψιμο εχει γινει για να αφαιρεθει η καμμενη επιφανεια (απο το χυτηριο) ωστε να κολληθει μεταλλο με μεταλλο χωρις ξενες ουσιες:

Και το αποτελεσμα:

Εδω για να παρετε μια ιδεα το που παει η πλακα:

Για να τρυπησω τα νεα αυτακια με ακριβεια τα χωρισα σε ζευγαρακια και τα τσιμπησα με την argon. Οι τρυπες μετα απο αυτο βγηκαν ολοιδιες και με 0 ανοχες:

Μετα το τρυπημα τα εβαλα στο δισκοπριονο και τα εκοψα ακριβως στην μεση. Με αυτο τον τροπο οταν ξαναενωθουν πανω στον αξονα θα τον αγκαλιασουν πληρως και θα μπορεσω να τα γαζωσω πληρως.

Την κυριακη πηγα και εκανα μια προβα πανω στον αξονα:

Τα μπροστινα μπρατσα ελεγα να τα βαλω απο πανω αλλα δεν θα υπαρχει καθολου χωρος μετα για την αναρτηση, οποτε θα μπουν κανονικα απο κατω. Στα πισω δεν τιθεται θεμα χωρου οποτε θα μπουν απο πανω.
Keep thinking......
Άβαταρ μέλους
JEO
Moderator

Δημοσίευσηαπό bluesportage » Παρ Μαρ 13, 2009 8:15 pm

bluesportage

Δημοσίευσηαπό totis » Κυρ Μαρ 15, 2009 9:02 pm

Άβαταρ μέλους
totis

Δημοσίευσηαπό JEO » Δευτ Μαρ 16, 2009 5:42 pm

Δεν με πειραζει φιλε totis, αλλωστε γι'αυτο τα γραφω ολα εδω για να λυθουν οποιες απορειες. Απλα λογω οικογενειακου φορτου δεν γραφω συχνα πλεον.

Η αεροφουσκα που εχω στις φωτογραφιες οπως και αλλες στο εσωτερικο της εχει ΜΟΝΟ αερα η' αζωτο. Τιποτα αλλο. Στην ουσια αντικαθιστα το ελατηριο. Δεν ειναι οπως της Mercedes η' της Audi που εχει μεσα της και το αμορτισερ. Στην δικη μου κατασκευη θα μπει στην θεση του ελατηριου και τα αμορτισερ θα μπουν (μαλλον ακομα δεν εχω αποφασισει) στις εργοστασιακες θεσεις.
Οσο για το αποτομο χτυπημα, αυτος ειναι και ο λογος που αντικαθιστω τα ελατηρια με αερα. Αποροφουν πιο ευκολα ενα τετοιο δυνατο σοκ και δεν το μεταφερουν στο αμαξωμα.

bluesportage το κοστος μεχρι στιγμης ειναι 880 για τις αεροσουστες. Σιγουρα αλλα 200 για κομπρεσερ και δεξαμενη αερος και μερικα ψιλα για σωληνωσεις-βαλβιδες κλπ. Κοστος υλικων περιπου 1000+.
Το κοστος τοποθετησης δεν το βαζω γιατι θα τα κανω ολα μονος μου.

Στο θεμα μας τωρα. Το Σαββατο πηγαν ολα ΤΕΛΕΙΑ. Δεν ειχα τιποτα στραβο-απροοπτο, η μερα ηταν ηλιολουστη και εβγαλα πολυ δουλεια. Αν δεν ηταν ο περιορισμος της ωρας κοινης υσυχιας θα το ειχα τελειωσει ολο.
Ξεκινησα απο μπροστα και εβαλα τα μπρατσα απο κατω οπως ελεγα.

Η προβα:

Το κενο αναμεσα απο τα λαμακια ειναι στην πραγματικοτητα 2 χιλιοστα (παχος κοπης) απλα τιποτα δεν ειναι σφιγμενο ακομα.

Σε αντιθεση με τα αυτακια της land rover που ακουμπανε στα silentblock εγω εδωσα 4mm αερα απο καθε πλευρα με ροδελες, ωστε οταν γυρναει το μπρατσο να μην βρισκει εκει μεσα:

Εδω εχω τσιμπησει τα αυτακια στον αξονα με την argon:

Οι μπροστινες βασεις τωρα. Θυμαστε τις πλακες 40Χ40Χ5cm.... τις στραντζαρισα και τωρα ειναι ετσι:

Το χαρτινο πατρον ειναι αντιγραφη του σασι και με την γωνια που εχει ως προς τα μπρατσα.

Αφου το εκοψα και μετα απο 1 ωρα προβας και προσαρμογης:

Εχω πετυχει πολυ καλη εδραση και οπου παταει στο σασι θα γαζωθει με την argon.

Ετσι φαινεται απο το προφιλ:

Δεν εξεχει πολυ απο κατω (για προφανεις λογους) και το μπρατσο ειναι παραλληλο με το εδαφος.

Δεν το εχω κολλησει ακομα γιατι δεν εχω αποφασισει ακομα για το μεταξονιο. Πανο πως σου φαινεται η αποσταση απο το αμαξωμα? να το φερω λες πιο κοντα η' να το αφησω εκει.
Σε αυτην την θεση εχω καταληξει και ειδα πως δεν βρισκει ακομα και αν συμπιεστει ο τροχος σε πληρη στριψιμο του τιμονιου (εχω υπολογισει και 5cm "λασπομερεντα".
Keep thinking......
Άβαταρ μέλους
JEO
Moderator

Δημοσίευσηαπό bluesportage » Παρ Μάιος 01, 2009 5:15 pm

bluesportage

καλησπερα!!!!

Δημοσίευσηαπό gargas » Σάβ Μάιος 02, 2009 3:10 pm

To jimny βάζει τα γυαλιά σε πολλά μεγαλύτερα θηρία.............
Άβαταρ μέλους
gargas
HJC Member

Δημοσίευσηαπό JEO » Σάβ Μάιος 02, 2009 6:45 pm

Keep thinking......
Άβαταρ μέλους
JEO
Moderator

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Επιστροφή στο Projects

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 0 επισκέπτες