Βασικα το θεμα cabrio μου βγηκε μετα

. Ειπα να του δωσω το σχημα που ηθελα εγω και οχι αυτο που ηθελε η suzuki.
Οι αεραναρτησεις αναλογα με τον τυπο τους μπαινουν σε ολα τα αυτοκινητα. Στην Αμερικη γινεται τρελο παρτυ με αυτες. Απο φορτηγακια μεχρι αυτοκινητα επιδοσεων.
Περα απο τις φουσκες θα χρειαστω ενα κομπρεσερακι, σωληνωσεις, βαλβιδες και μια δεξαμενη αερα απο την οποια θα βγαινουν αναμονες για:
1. Αεραναρτηση.
2. Μπλοκε διαφορικα ARB.
3. Φουσκωμα ελαστικων.
Στο θεμα μας τωρα. Την παρασκευη παρελαβα ξανα τα καινουργια αυτακια που θα κολληθουν στους αξονες. Λεω ξανα γιατι την πρωτη φορα που τα παραγγειλα μου τα εκοψαν με plasma αντι για laser και εγιναν χαλια.... Οι διαστασεις δεν ηταν αυτες που επρεπε γιατι το plasma κοβει κωνικα και οχι ισια.
Δεν παιραζει ομως γιατι τα βελτιωσα και λιγο.
Το πανω λαμακι ειναι με το plasma και το κατω με το laser:
Κοιταξτε διαφορα στην ποιοτητα κοπης και το γρεζι που αφηνουν πισω:
Για την αλλη ακρη τωρα εκει που θα πιασει το μπρατσο στο αμαξωμα παρηγγειλα 4 πλακες 40Χ40cm με μια τρυπα 3,9mm στο κεντρο τους.Οταν ερθει η ωρα θα παω να μου τα στραντζαρουν στο σχημα που θελω εγω και θα τα κολλησω πανω στο σασι.
Εδω με το δαχτυλιδι-φωλια των silentblock που θα κολληθει πανω στις πλακες. Το τριψιμο εχει γινει για να αφαιρεθει η καμμενη επιφανεια (απο το χυτηριο) ωστε να κολληθει μεταλλο με μεταλλο χωρις ξενες ουσιες:
Και το αποτελεσμα:
Εδω για να παρετε μια ιδεα το που παει η πλακα:
Για να τρυπησω τα νεα αυτακια με ακριβεια τα χωρισα σε ζευγαρακια και τα τσιμπησα με την argon. Οι τρυπες μετα απο αυτο βγηκαν ολοιδιες και με 0 ανοχες:
Μετα το τρυπημα τα εβαλα στο δισκοπριονο και τα εκοψα ακριβως στην μεση. Με αυτο τον τροπο οταν ξαναενωθουν πανω στον αξονα θα τον αγκαλιασουν πληρως και θα μπορεσω να τα γαζωσω πληρως.
Την κυριακη πηγα και εκανα μια προβα πανω στον αξονα:
Τα μπροστινα μπρατσα ελεγα να τα βαλω απο πανω αλλα δεν θα υπαρχει καθολου χωρος μετα για την αναρτηση, οποτε θα μπουν κανονικα απο κατω. Στα πισω δεν τιθεται θεμα χωρου οποτε θα μπουν απο πανω.
Keep thinking......