ΤΟ RESCUE ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

Συγκεντρωμένες μετατροπές σε αυτοκίνητα μελών

Δημοσίευσηαπό gargas » Τρί Φεβ 09, 2010 4:18 pm

To jimny βάζει τα γυαλιά σε πολλά μεγαλύτερα θηρία.............
Άβαταρ μέλους
gargas
HJC Member

Δημοσίευσηαπό thanasoulas » Τρί Φεβ 09, 2010 6:36 pm

πολυ καλο το project.παιδια γιατι δεν εχω pm? ελω να ρωτησω κατι τον jeo και δεν μπορω.
thanasoulas

Δημοσίευσηαπό JEO » Τρί Φεβ 09, 2010 8:30 pm

Τα μελη του forum των πρωτο καιρο δεν μπορουν να στειλουν ΠΜ. Ειναι ενα μετρο προστασιας ολων μας και το εχουμε μαθει με τον πικρο τροπο. Αν εχεις την καλοσυνη ρωτα με εδω, η να σου στειλω εγω με ΠΜ το κινητο μου.
Keep thinking......
Άβαταρ μέλους
JEO
Moderator

Δημοσίευσηαπό thanasoulas » Τρί Φεβ 09, 2010 9:02 pm

ηθελα να ρωτησω για την μαντρα που ειχες παρει τους αξονες γιατι θελω ενα ζευγαρι απο toyota.ηθελα διευθυνση τηλ να παρω να ρωτησω η να παω να δω
thanasoulas

Δημοσίευσηαπό thanasoulas » Τρί Φεβ 09, 2010 9:03 pm

thanasoulas

Δημοσίευσηαπό JEO » Τρί Φεβ 09, 2010 10:23 pm

Keep thinking......
Άβαταρ μέλους
JEO
Moderator

Δημοσίευσηαπό thanasoulas » Τρί Φεβ 09, 2010 10:40 pm

thanasoulas

Δημοσίευσηαπό JEO » Τετ Φεβ 10, 2010 1:04 am

OK φιλε, θα το εχω στο νου μου.
Keep thinking......
Άβαταρ μέλους
JEO
Moderator

Δημοσίευσηαπό JEO » Τετ Φεβ 10, 2010 1:11 am

Keep thinking......
Άβαταρ μέλους
JEO
Moderator

Δημοσίευσηαπό gargas » Τετ Φεβ 10, 2010 4:05 pm

ναι σιγουρα για τις πισω θεσεις ......
εδω εσυ το ψηνεις να αρηστευψεις και την θεση συνοδηγου απ'οτι μας εχεις πει....!!!!!:wink: :wink:

οσο για τα βιντεακια ναι εχεις δικιο πολυ προχειρη κατασκευη και οχι με μερακη αυτη που εχει κανει στο jimny θα συμφωνισω!!!!!!!
Άβαταρ μέλους
gargas
HJC Member

Δημοσίευσηαπό JEO » Σάβ Φεβ 13, 2010 4:01 pm

Σημερα Σαββατο εφτιαξα το πλαισιο που θα αντικαταστησει την μπροστινη εργοστασιακη τραβερσα του jimny. Πανω στο ιδιο πλαισιο θα ειναι και η νεα βαση του ατερμονα. Μιας και μετακινησα τον αξονα 10cm μπροστα, εκανα το ιδιο και με τον ατερμονα. Χρησιμοποιησα Π 100Χ5cm με 5mm παχος.

Ο λογος που το εκανα τοσο ενησχυμενο ειναι απλος. Αυτο το κομματι του αυτοκινητου:
Θα εχει πανω του τον ατερμονα.
Θα κουβαλαει τον εργατη και τις μπροστινες δεστρες.
Θα τρωει ολα τα χτυπηματα.
Θα ενωνει το ραμφος του αυτοκινητου.
Θα αποτελεσει την βαση για τον προφυλακτηρα.

Οπως καταλαβατε θα κανει πολλα...
Επισης τελειωσα τις παναρ εμπρος και πισω, οποτε συντομα θα εχω και τιμονι.

Για να εχω ομως τιμονι θα πρεπει πρωτα να φτιαξω τα εξαρτηματα του high steer που πιανουν στον αξονα. Για οσους δεν το ξερετε, high steer ειναι αυτο που ακουτε. Μεταφερεις τις μπαρες του τιμονιου πιο ψηλα για προστασια απο βραχια και γενικα οτιδηποτε μπορει να καμψει η' τραυματισει τις μπαρες και μειωνει την διαφορα μεταξυ αξονα και ατερμονα στα πολυ ψηλα αυτοκινητα (γκου-χου.....γκου-χου).
Οι λαμες του high steer πιανουν πανω στις βιδες του βασιληκου πυρου.

Μερικες φωτο για να καταλαβετε:
Εικόνα
Πριν η μπαρα του τιμονιου επιανε στην βαση που ειναι στην μεση του καρπουζιου και τωρα πιανει στην πανω.

Εικόνα

Εικόνα

Oποτε πηγα σημερα το πρωι στον Πειραια (μονο εκει για βαρια σιδερα) και πηρα μια λαμα με 10cm πλατος και 2cm παχος.... Αναμεινατε για φωτο αυριο που θα τα φτιαξω.
Τελευταία επεξεργασία από JEO και Παρ Φεβ 22, 2013 1:24 pm, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά
Keep thinking......
Άβαταρ μέλους
JEO
Moderator

Δημοσίευσηαπό JEO » Κυρ Φεβ 14, 2010 11:06 pm

Σημερα δεν εβγαλα πολλη δουλεια γιατι το βραδυ ξενυχτησα κατω απο μια BMW E30 να της βαλουμε μπλοκε διαφορικο (μην ρωτησετε τους λογους που εγινε βραδυ) και οταν γυρισα κατα τις 2 ισα που ειχα την δυναμη να κινησω τους μυς μου για ενα μπανακι. Οποτε ξυπνησα κατα τις 08:30 και εφυγα σφαιρα να τελειωσω το μπροστινο πλαισιο του ατερμονα.

Πρωτα εριξα ενα καθαρισμα στις βασεις του ατερμονα για να κατσει καλα πανω στο Π:
Εικόνα
Το "αιμα" που βλεπεται πισω ειναι λαδι για υδραυλικα συστηματα.... :lol: :lol: :lol: :lol:

Και εδω ετοιμος και πανω στην βαση του που περιμενει να κολληθει με τα υπολοιπα Π:
Εικόνα

Εικόνα

Και αυτο εδω το κτηνος ειναι η λαμα απο την οποια θα φτιαχτει το high steer:
Εικόνα
Οσο περιεργο και αν σας φανει το high steer μου στοιχησε 15 ευρω....
Τοσο εκανε αυτη η λαμα. 1 Κιλο=1ευρω.

Οπως ειπα και εχθες, χρησημοποιησα την παλια εργοστασιακη μπαρα συγκλισης του jimny για να φτιαξω τις φωλιες στις νεες μπαρες μιας και αυτες ειναι πιο μακριες και πιο χοντρες.
Εδω εχω κοψει ενα κομματι 6 εκατοστων απο αυτην και φτιαχνω τις φωλιες στον τορνο για την καινουργια μπαρα συγκλησης η οποια φτανει στο 1,22cm απο τρυπα σε τρυπα:
Εικόνα

Χρησιμοποιησα τα παλια σπειρωματα 16mm που ειχε το jimny και κατα συνεπεια και τα ακρομπαρα μπιλιας που εχει μιας και κριθηκαν επαρκη για την δουλεια αυτη + το οτι οταν χρειαστω ανταλλακτικο θα ξερω οτι ειναι απο jimny και οχι απο καποιο αλλα τρεχα-γυρευε δοτη.

Αυριο Κ. Δευτερα δεν θα δουλεψω αλλα θα παω να κανω μια προβα το πλαισιο να δω πως καθεται και θα παρω και φωτο απο ολες τις μπαρες.Αναμεινατε.
Keep thinking......
Άβαταρ μέλους
JEO
Moderator

Δημοσίευσηαπό JEO » Δευτ Φεβ 15, 2010 5:19 pm

Σημερα καταφερα και ξεκλεψα λιγο χρονο απο τα κουλουμα και εκανα μερικες προβες. Πρωτα απ ολα το πλαισιο-ελβετικος σουγιας:
Εικόνα
Αμφιβαλει κανεις οτι δεν θα αντεξει αυτη η κατασκευη? Και ακομα δεν την εχω κολλησει καλα. Θα μπουν και ενισχυσεις που θα δεσουν το παλιο σασι με το καινουργιο.

Και εδω ειναι το σημειο που θα κοπει το σασι (καθετη λευκη γραμμη) και θα συνεχισει το Π:
Εικόνα

Αυτη ειναι η πισω παναρ με το ενα απο τα δυο silent block της μπροστινης παναρ και την βαση της που θα κολληθει στην αναμονη που εχω αφησει στον αξονα:
Εικόνα

Και αυτη ειναι η μπροστινη, ετοιμη πλεον με το rod end της:
Εικόνα

Εικόνα

Αυτη ειναι η μπαρα του τιμονιου που θα δεσει τους τροχους μεταξυ τους (συγκλισης) και θα παει σε αυτη την θεση που βλεπετε:
Εικόνα
Κανονικα η συγκεκριμενη μπαρα στο patrol ειναι μπροστα αλλα για λογους προστασιας αλλα και απλουστευσης της ολης κατασκευης την μετεφερα πισω. Δεν εκανα κατι σπουδαιο. Και του jimny η εργοστασιακη διαταξη ετσι ειναι.

Καπου εκει θα ειναι:
Εικόνα

Εικόνα
Keep thinking......
Άβαταρ μέλους
JEO
Moderator

Δημοσίευσηαπό JEO » Τετ Φεβ 17, 2010 4:33 pm

Σημερα Τεταρτη βρηκα μια ωρα κενη το πρωι και πρωχωρησα λιγο με το πλαισιο. Πρωτα απο ολα το κολλησα καλα μιας και στην προβα που του εκανα την Κ.Δευτερα ολα ηταν τελεια:
Εικόνα
Πισω απο το πλαισιο βλεπετε τις λαμες απο τις οποιες θα φτιαχτει το high steer και πανω τους, απο την ιδια λαμα εφτιαξα τα νεα μπροστινα σημεια προσδεσης.

Οι λαμες:
Εικόνα
Τους αφαιρεσα ενα κομματι (το δισκοπριονο εκανε 5 λεπτα για καθε κοψια λογω παχους.....) και τους εδωσα αυτο το σχημα ετσι ωστε αν βρουν καπου πριν απο τους τροχους να μην μαγκωσουν αλλα να γλιστρησουν.

Τσιμπημα, ζυγισμα με την γωνια και καλο κολλημα:
Εικόνα

Εικόνα

Και λιγο μετα ετοιμο:
Εικόνα

Και αφου κρυωσε αρκετα, του εβαλα τον ατερμονα και ναυτικα κλειδια για να δω αν ολα πανε καλα:
Εικόνα

Εικόνα

Εικόνα

Εικόνα
Keep thinking......
Άβαταρ μέλους
JEO
Moderator

Δημοσίευσηαπό gargas » Τετ Φεβ 17, 2010 8:26 pm

ωραιος!!!!!!!!!!!!!!!!! :) :) :) :) :) :)
Άβαταρ μέλους
gargas
HJC Member

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Επιστροφή στο Projects

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Google [Bot] και 0 επισκέπτες