από J.P. » Δευτ Μαρ 31, 2008 10:02 pm
Χθες πήγα μια βόλτα μετά τα Ανώγεια, προς Νίδα και Άγιο Υάκινθο και έφτασε η χάρη μου μέχρι και το Χιονοδρομικό. Η διαδρομή ως εκεί ήταν αστεία από πλευράς δυσκολίας και με προσοχή ανεβαινει και απλό οχημα. Δε χρειαστηκε να βάλω ουτε τετρακινηση! Τη συγκίνηση όμως που δεν σου έδινε η δυσκολία της διαδρομής, αναπλήρωνε και με το παραπάνω το τοπίο των πλαγιών του Ψηλορείτη, καθώς ανεβαίναμε στο (πρώην) Χιονοδρομικό. Όταν μάλιστα φτάσαμε επάνω, ειδαμε να βρίσκεται ήδη εκεί ενα άλλο Jimny και πατημασιες στο χιόνι, που σημαινει ότι κάποιοι ξεκίνησαν για τη κορυφη του Χαρκιά.
Η εικόνα του Χιονοδρομικού ήταν αποκαρδιωτική. Φαινόταν παρατημενο εδώ και χρόνια, με διαλυμένα κουφωματα, σπασμένα τζάμια, εκριμματα από ζώα μεσα στους πρωην εσωτερικους του χώρους, ακομα και σημάδια από σφαίρες, προφανώς από εκείνους εσπασαν και τα τζάμια σημαδεύοντας τα. Ίσως όταν το κατασκεύασαν δεν ήταν ώριμες οι συνθήκες για να λειτουργήσει κερδοφόρα, ίσως το ζεστό κλίμα της Κρητης μας δεν επετρεπε τη σωστή του λειτουργία για εύλογο χρονικό διάστημα κάθε χρόνο. Όποιος και αν ειναι ο λογος για το χάλι αυτό που ειδαν τα μάτια μου, μια μονο λεξη μου έρχεται στο μυαλό, το μυαλό ενός Κρητικού που αγαπάει το τόπο του. Κρίμα!