γειά σας!
το είχα αγοράσει απο το Pet Champion 210 6855791 παπανικολή 40 Χαλάνδρι ρωτήστε αν έχει εντωμεταξύ φέρει και τίποτε άλλο...
ΟΜΩΣ!
το συγκεκριμένο όπως θα είδατε, δεν είναι κάτι που βόλεψε για αργότερα που το σκυλί έγινε μεγάλο (36 κιλά).
ήταν κάτι που βόλεψε μόνο όταν ήταν κουτάβι - για να μην πηγαίνει μπροστά.
όλα τα άλλα - τρίχες, μυρουδιά υγρασίες, κανονικά περνάνε.
αποκλειστικά και μόνο θα το έπερνα για αυτό το σκοπό - πέρασμα μπροστά.
Αλλά ούτε και κρατούσε σταθερό δηλ με ένα πέσιμο του σκυλιού πάνω στο πλέγμα αφού αυτό δεν είναι βιδωμένο, το έβγαζε απο την θέση του.
κάτι πολύ εκνευριστικό.
ΔΕΝ το συνιστώ για μόνιμη χρήση, εκτός και αν βρεί κάποιος πατέντα και το βιδώσει κάνοντας τρύπες στο μέταλλο - η διάσταση του δεν έβρισκε σε κάποιες υπάρχουσες τρύπες πχ των βιδών των πίσω καθισμάτων.
τα καθίσματα τα έβγαλα εγώ με ένα καρυδάκι
πανεύκολα αυτό είναι το λιγότερο.
το καλύτερο είναι ένα μεγάλο πλαστικό, που είχα βρεί στο κατάστημα PLUS μεγέθους 140 εκ, επι 140 εκ, περίπου που το κρεμάς στα προσκέφαλα των μπροστινών καθισμάτων και το απλώνεις ώς πίσω στην πόρτα του πορτπαγκάζ. - προστατεύει τα καθίσματα απο βρεξίματα και τρίχες και μυρουδιές. ΌΜΩΣ και αυτό το έχασα !
και τώρα πρέπει να βρώ κιάλλο, και δεν βρίσκω. (δεν ήταν κάτι που το είχαν σε πολλά κομμάτια)
είναι ένα πλαστικό πολύ γερό αλλά εντελώς έυκαμπτο σαν ύφασμα, αδιάβροχο.
το είχα βάλει και στο πλυντήριο και πλύθηκε μια χαρά.
μην πάρετε οτιδήποτε που να είναι απορροφητικό - είχα αγοράσει και ένα τέτοιο απο την autoplus που όμως δεν βόλευε μιάς και η απο κάτω πλευρά του είχε τσόχα και μάζευε υγρασία και τρίχες. (απο πάνω ήταν λείο κτλ)
ούτε αυτό λοιπόν βολεύει.
εγώ εδώ και πολλά χρόνια εχω βγάλει τα πίσω καθίσματα, γιατί
πριν τα βγάλω τα είχα ξαπλωτά, και επειδή δεν έβαζα κάτι απο πάνω ανθεκτικό (μόνο κάτι κουβερτούλες) τελικά έγιναν χάλια οι πλάτες των πίσω καθισμάτων και σάπισαν και βρώμαγαν. βλακεία δηλαδή να αφήσεις τα πίσω καθίσματα και να βρέχονται κτλ.
εξαρτάται όμως και απο την χρήση. αν τότε είχα βρεί το πλαστικό το μεγάλο που γράφω παραπάνω σίγουρα θα τα είχα σώσει.
πάντως και να τα βγάλεις τα καθίσματα, πρέπει πρίν να βρείς αυτό το μεγάλο πλαστικό (που δεν ξέρω που υπάρχει) ή να βρείς απο κάποια βιοτεχνία που να φτιάχνει αδιάβροχες στολές ανθεκτικές (χοντρές νιτσεράδες), και να το αγοράσεις με το μέτρο (αν το πουλάνε) - εκεί θα ράψεις σε τέσσερα σημεία κάποια λουριά και θα το δένεις στην θέση του.
ΑΝ ΒΡΕΙΣ, please πες μου και μένα που για να το πάρω! τρέχω τρομερά και έτσι δεν έχω το χρόνο να το ψάξω,
έχω βγάλει και την τσόχα εντελώς, του αμαξιού (την ταπετσαρία) οπότε δεν με καίει πλέον, έχω ελατώσει και τις μεταφορές του σκύλου με το αμάξι κάπως λόγω διαφόρων παραγόντων.
μην βγάλεις απλώς τα καθίσματα, χωρίς τίποτε άλλο. η επιφάνεια δεν είναι επίπεδη, θα έχει βίδες (γιατί αν βγάλεις τα καθίσματα, θα μείνουν οι τρύπες απο όπου θα μπαίνει το νερό - ναι δεν υπάρχει κάτι άλλο απο κάτω - οπότε τις ξαναβιδώνεις στην θέση τους. και επίσης θα υπαρχει το τελείωμα της ταπετσαρίας απο το οποίο μιας και δεν είναι κολλημένο, θα περνάνε απο κάτω τρίχες και βρωμιές.
οπότε συμπέρασμα -
αυτό το πλαστικό θα ήταν ιδανικό και ίσως να μη χρειάζεται να βγάλεις και τα καθίσματα, γιατί είναι πολύ αποτελεσματικό.
μακάρι να το ξαναβρώ, κάπου το είχα αφήσει και δεν θυμάμαι που.
καλή επιτυχία στην αναζήτηση.