Να καταθέσω μια άποψη όχι για ποια ηχεία να πάρετε αλλα για ποιά να ΜΗΝ πάρετε.
Οπως έχω γράψει και πιο πρίν έχω μπροστά 2 ηχεία 10άρια της Rocford τα οποία ναι μεν παίζουν αρκετά καλά αλλα μετά απο περίπου 6 μήνες το αριστερό άρχισε να κάνει ενα θόρυβο σαν συντονισμό. Απίστευτα ενοχλητικό και ουσιαστικά σε έκανε να μην θές να ακούσεις καθόλου μουσική. Εξωτερικά φαίνοταν ΟΚ οπότε το πήγα να το δούν.
Η διάγνωση ήταν πως το καλώδιο που πάει στο τουήτερ βρίσκει(!) στον κώνο του midrange και συντονίζεται. Δοκίμασε να το προσαρμόσει με κόψε ράψε αλλα μετά τα πρώτα 5 λεπτά που έπαιζε οκ άρχιζε πάλι τα ίδια (το πήγα 3 φορές για επισκευή.
Το θέμα είναι πως τα ηχεία τα πρόσεχα και δεν χάλασαν απο κακή χρήση και το αυτό επιβεβαιώνει η (κουφή) βλάβη. Το θέμα είναι πως με αλλαγή του συγκεκριμένου καλωδίου και πέρασμά του απο πάνω και όχι μέσα απο τον κώνο θα ήταν ΟΚ αλλα όπως είπε ο μάστορας τέτοιο καλώδιο δεν υπάρχει στο εμπόριο (!).
Δοκίμασα να βάλω απλό (καλής ποιότητας) καλώδιο για ηχείο αλλα έπαιζε χάλια και σαν μπόνους μετά απο 2 μήνες την ίδια βλάβη έπαθε και το δεξί ηχείο.
Προς το παρών έχω τα ΤΕΝ της μάνας του και μάλλον θα κοιτάξω να κάνω καμια πατέντα με μεγαλύτερα απο 10άρια.
Συμπέρασμα:
ΜΑΚΡΙΑ ΑΠΟ ΗΧΕΙΑ ROCKFORD
ΥΓ. μήπως ξέρει κανείς αν υπάρχει καλώδιο για τουήτερ ηχείου ?