από kermit » Παρ Απρ 06, 2012 11:04 pm
Αν και πρίν χρόνια εδω βρήκα πρώτη φορά οδηγό και τα άνοιξα μόνος μου, στα γρήγορα στα γράφω: Πρώτα τα πίσω καθίσματα, ανάλογα το μοντέλο βγαίνουν διαφορετικά, αλλα σχετικά απλα. Μετα τις πίσω ζώνες, το πλαστικό της βάσης του πορτ μπαγκαζ, και με προσοχή τραβας τα πλαστικα. Οι θέσεις των πίσω ηχειων ειναι πανω στη λαμαρίνα, σαν τις μπροστινές, θα χρειαστεί να την τρυπήσεις για τις βίδες, και αν σου βρίσκεται κανένα λεπτο σφουγγαράκι να πατήσει το ηχείο πάνω του για να μήν συντόνίζει με το παραμικρό και έχεις βουητα (καλα, οκ, ολα αυτά ανάλογα με τις ακουστικες σου απαιτήσεις βέβαια...). Μην ξεχάσεις να βγάλεις απο τις γρύλιες του πλαστικού ενα σφουγγαράκι που έχουν για να μήν μπαίνει σκόνη ντεμεκ...
Σε γενικές γραμμές είναι χαλια ο ήχος και δεν αξίζει να μπείς κάν στην διαδικασία να τα βάλεις. Αν θέλεις ηχο, πάρε ενα αυτοενισχυόμενο sub για κάτω απο το κάθισμα, και βάλε και ενα ζευγάρι twiter στις κολόνες μπροστά.
Την πατέντα που έκανα εγω με τα κουτιά πάνω απο τους πίσω θόλους δεν μπορω να την συστήσω μεχρι να λειτουργήσει τέλεια!
Ομως βρε παιδί μου, γιατί θελεις ντέ και καλά να ηχομονώσεις το αμάξι? Απο τί? Η μηχανή ακούγεται απο μπροστά. Τα τζάμια όλα είναι λεπτά. το πάτωμα είναι 2 φύλλα λαμαρίνας. Το αμάξι είναι τετράγωνο και πάντα έχει αεροδυναμικούς θορύβους και πολύ περισσότερο το cabrio. Πόσο μπορεί να σώσουν την κατάσταση τα πισσόφυλλα στις πορτες? Εγώ μόνο με τη μουσική σώζω την κατάσταση πάντως..