Το δίλημμα των αναρτησεων...

το λιφτ...

Το δίλημμα των αναρτησεων...

Δημοσίευσηαπό dimsag » Τρί Οκτ 18, 2016 11:54 pm

Γεια σε όλους,
ως νέο μέλος στην ομάδα, αλλά με αρκετά χιλιόμετρα στην καμπούρα του jimny, σκέφτομαι να αλλάξω τα κουρασμένα γόνατα του.... Βέβαια ξεκουράζοντας το αμάξι θα ήθελα απο τις νεες αναρτήσεις "μας", να μας σηκώσουν λίγο πιο ψηλά (3cm π.χ. θα ήταν καλά), να μας απαλλάξουν απο τα ενοχλητικά "χτυπήματα" στον χωματόδρομο με πετρες, που κάνουν όλο το αμάξι να τρίζει και να κάνουν το ταξίδι σε χώμα και δρόμο λίγο πιο άνετο... Πολλά θα μου πείτε ζητάω.
Στο αμάξι έχω υγραεριο (60λιτ) και κοτσαδόρο , με απότελεσμα πιθανά να έχει καθίσει λίγο πίσω, μετά απο 100000 km και ενώ στα χέρια μου ήρθε πριν απο 3 χρόνια με 70000 κμ
θέλω να μη χτυπάει τόσο πολύ στο χώμα με πέτρες στις χαμηλές ταχύτητες, εαν γίνεται να μην παλατζάρει τόσο πολύ σε στροφές και λακούβες, με αποτέλεσμα να χτυπάς με τον "χαλαρό" συνοδηγό και ταυτόχρονα να ψηλώσει λίγο ωστε να μη βρίσκω (ή να φοβάμαι λιγότερο μήπως βρώ) στα πιο δύσκολα.
Με βάσει αυτά που έχω διαβάσει στο forum πιθανές λύσεις είναι:
1. OME +4cm : ακούγεται καλή λύση, αλλα πληρή τα ανωτέρω ή θα τραντάζομαι το ίδιο και θα κάνω τραμπάλα στις στροφές (σαν "μπιπ" αναρτήσεις που είναι)?
2. BIlstein +/- ΜΑD: δέυτερη επιλογή αλλα λεέι τίποτα εκτός δρόμου, ή θα έχω το ίδιο αμάξι στο χώμα αλλα με καλύτερη λειτουργία στο δρόμο?
3. Μonroe + MAD: Πιθανά η πιο φτηνή λύση, μεχρι τώρα δεν την είχα καθόλου στο μυαλό μου, αλλα πήγα σε ένα μάστορα και μου είπε οτι όλοι αυτο βάζουνε....

Θα μου πείτε βέβαια η μέση του καθενός θέλει διαφορετικά γόνατα και αν δεν τα περπατήσεις μάλλον δε θα μάθεις. Αλλα για να αποφύγουμε "τζάμπα" ευρω-χιλιόμετρα, θα ήταν ιδιαιτέρως χρήσιμη η άποψη των παλιών (και των νέων εννοείται)...
Σας ευχαριστώ πολύ και αναμένω απαντήσεις σας.
dimsag
 
Δημοσιεύσεις: 3
Εγγραφή: Κυρ Σεπ 25, 2016 8:52 pm

Re: Το δίλημμα των αναρτησεων...

Δημοσίευσηαπό Αρίστος » Τετ Οκτ 19, 2016 9:12 pm

Η βαζεις mad ελατηρια και ρυθμιζομενα αμορτισερ σε σκληροτητα και τελειωσες! θα κοστισει σχεδον μιση φορα ακριβοτερα αλλα δεν θα πλαναρει στον δρομο και θα ειναι οσο μπιπ και ανετο εσυ θες στο χωμα !

1. Ome ειναι καλα ποιοτητα αλλα αρκετα μπιπ πλαναρει στον δρομο και γερνει στις στροφες αλλα ειναι πολυ ανετα στο χωμα .

2. ειναι σκληρος συνδιασμος στριβει και παταει καλα αλλα σε σαμαρακια λακουβες και χωμα θα σε κουρασει στο κοπανιμα .

3. Χρονος αντοχης 1 χρονος μετα πεταμα και ξανα παλι . Οταν τα βαζεις στην αρχη ειναι ολα καλα μια μεση λυση μετα απο λιγο γινονται σουπα και μεσο ορος αντοχης ειναι γυρω στον 1 χρονο αναλογα την χρηση .

τωρα οτι θες βαζεις το σκληρο του ενος με το μπιπ ειναι πολυ υποκειμενικο !
Άβαταρ μέλους
Αρίστος
HJC Member
 
Δημοσιεύσεις: 1630
Εγγραφή: Πέμ Σεπ 07, 2006 7:08 pm
Τοποθεσία: Αθήνα Αγ.Αναργυροι

Re: Το δίλημμα των αναρτησεων...

Δημοσίευσηαπό Dimny » Σάβ Οκτ 22, 2016 9:32 pm

Αποφάσισε τη σηκωμα θες.
+4 πιστεύω και είσαι οκ.

Και μετά κάνε αυτό που είπε ο Αρίστος ρυθμιζόμενα αμορτισερ.

Εγώ έχω πάρει AVO, από την αγγλία και είμαι υπερευχαριστημένος. Πανεύκολα στην ρύθμιση 2 λεπτά θέλεις και τέλος.. έχω πάνω απο 40000 χλμ και ακόμα κρατάνε πολύ καλά... και όσο πευτουνε θα τα σκληραίνω...
Αν θυμαμαι καλά κανενα 400αρι πήγανε , χειροποιητα και τα παραγγέλνεις για το ύψος που θέλεις.

Έχει βέβαια και άλλες επιλογες.

Εγω τα έχω με ελατήρια ΟΜΕ+4 όπου στην ουσία μου δώσανε περίπου +6 ύψος, αλλά τα αμορτισέρ της ΟΜΕ ήτανε μονο για 20-30 χιλιάδες χλμ...μετα μαλάκωσαν υποερβολικα που το αυτοκίνητο είχε γίνει βάρκα.
Άβαταρ μέλους
Dimny
HJC Member
 
Δημοσιεύσεις: 1329
Εγγραφή: Τετ Αύγ 27, 2008 11:19 am
Τοποθεσία: Νίκαια

Re: Το δίλημμα των αναρτησεων...

Δημοσίευσηαπό dimsag » Κυρ Οκτ 23, 2016 10:40 pm

Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σας, νομίζω με κατατόπισαν αρκετά στο θέμα σκληρότητας των αναρτήσεων.
Μίλησα με έναν "μηχανικό" που ασχολείται σχεδόν αποκλειστικά με 4χ4 (lift κλπ) και μου πρότεινε να κρατήσουμε τα ίδια ελατήρια αλλα να βάλουμε "αποστάτες" ώστε να το σηκώσουμε εκεί που θέλουμε, με στόχο να έρθει σε σωστό ύψος μπροστά και πίσω (λόγω του ντεπόζιτου αερίου) και να βάλουμε μία ανάρτηση ( ανάλογα με τη σκληρότητα που θέλουμε...) όλα γύρω στα 300 ε (ανάλογα πάντα με την ανάρτηση...).
Μου φαίνεται καλή ιδέα... ειδικά αν τη συνδυάσω με ρυθμιζόμενες αναρτήσεις...
τι λέτε??
Ευχαριστώ.
dimsag
 
Δημοσιεύσεις: 3
Εγγραφή: Κυρ Σεπ 25, 2016 8:52 pm


Επιστροφή στο Αναρτήσεις

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 9 επισκέπτες

cron