Οδήγα ένα open Corsa comfort 2002 και τον τελευταίο καιρό μου χει πάρει το μάτι το Jimny και ιδιαίτερα το Cabrio (soft top)

Αρχικα ο λόγος που θέλω αλλάξω αμάξι είναι γιατί θέλω να γίνω λίγο πιο χώμα λίγο πιο χιόνι λίγο πιο adventure τόσο καλοκαίρι όσο και χειμώνα.Μενω Αθήνα οπότε η κυρία χρήση θα είναι εκεί και ορισμένα Σ/Κ να κάνω εξορμήσεις.
Ας ξεκινήσουμε με τα ερωτήματα και ευχαριστώ προκαταβολικά για όλες τις απαντήσεις.
Σαν αμάξι είναι θορυβώδες δηλαδή στην καμπίνα ακούγεται ο κινητήρας τρομερά ή λόγο του soft top ακούγεται ο αέρας υπερβολικα; Γνωρίζω ότι υπάρχει και με hard top το οποίο αν δεν κάνω λάθος είναι και αποσπωμενο (διορθώστε με).Για την κατανάλωση από όσο έψαξα λίγο η κατανάλωση αγγίζει 8 λίτρα με απαλή χρήση και ξεφεύγει στα 10 με εντονότερη χρήση πράγμα που δεν με τρελαίνει αφού το το υπάρχων χτυπά το 8 με 9.Κατι το οποίο με δυσανασχετεί είναι ότι η τελική ταχύτητα είναι χαμηλή άλλα θα μου πεις δεν είναι για τετοια χρήση.Κλεινοντας γενικότερα αξίζει σαν αμάξωμα,είναι ζημιαρικο.Τι λέτε να προχωρήσω?