Καταρχήν μπράβο για το ωραίο forum, είναι γεμάτο χρήσιμες κι ενδιαφέρουσες πληροφορίες για το Jimny.
Λοιπόν, θα ήθελα τη γνώμη σας για κάτι που με απασχολεί: μ' ενδιαφέρει αρκετό καιρό τώρα κάποιο off-road όχημα. Για να είμαι ειλικρινής έχω κοιτάξει διάφορες κατηγορίες 4x4, από Jimny μέχρι... Land Cruiser (εχμ καλά αυτό με πολλές θυσίες κι αν). Τελικά τείνω να καταλήξω στο ότι, δεδομένου πως μ' ενδιαφέρει η off-road χρήση, καλύτερα να στραφώ σε κάτι "καθαρόαιμο" που δε θα με απογοητεύσει με τις δυνατότητες του και - πολύ βασικό - δε θα το λυπάμαι, παρά να κοιτάξω για μεγάλο SUV που μπορεί μεν να έχει και χώρους και επιδόσεις και (αρκετές) δυνατότητες εκτός αλλά... θα το σκέφτομαι μη μου γρατσουνιστεί

Μεγάλος βγήκε ο πρόλογος τελικά, πάμε στο ερώτημα που με απασχολεί: για αγορά καινούριου Jimny τι θα προτιμούσατε, τη βενζινοκίνητη ή την πετρελαιοκίνητη έκδοση; Εννοείται μιλάω για τους μαμίσιους κινητήρες... Έχω διαβάσει τα σχετικά threads αλλά βλέπω εν τέλει ότι δεν υπάρχει ξεκάθαρο συμπέρασμα (έτσι κατάλαβα τουλάχιστον). Θεωρητικά το πετρέλαιο έχει τα σκήπτρα αφού και περισσότερη ροπή έχει (και μάλιστα σε χαμηλότερες στροφές) και από ιπποδύναμη δεν υστερεί σε σχέση με το βενζινοκινητήρα. Από την άλλη μιλάμε για μεγαλύτερο κυβισμό (άρα και έξοδα συντήρησης) + υψηλότερη τιμή αγοράς. Ας πούμε όμως ότι αυτά δεν μας πειράζουν. Αυτό που με απασχολεί με τον πετρελαιοκινητήρα (δεν ξέρω κατά πόσο είναι πρόβλημα βέβαια) είναι η αξιοπιστία του (ειδικά δεδομένου ότι μιλάμε για εκτός δρόμου χρήση!). Κάπου στο forum διάβασα όχι ιδιαίτερα κολακευτικά σχόλια και αυτό με προβληματίζει...
Και πάμε στη βενζίνη: αν δεν το είχα οδηγήσει και δεν γνώριζα τις δυνατότητες του, βλέποντας μόνο τα specs του κινητήρα, η αλήθεια είναι ότι η ροπή του θα μου φαινόταν... απογοητευτική. Βέβαια υπάρχουν και οι κοντές σχέσεις αλλά εδώ που τα λέμε με τις κοντές το βενζινοκίνητο Jimny βγάζει σχεδόν όσες το πετρελαιοκίνητο με τις μακριές! Στα (πολύ) θετικά βάζω βέβαια ότι στην περίπτωση της βενζίνης μιλάμε για ιαπωνικό κινητήρα που έχει δοκιμαστεί ουκ ολίγες φορές εντός κι εκτός δρόμου ιδιαίτερα επιτυχώς. Συν μικρότερος κυβισμός (η συντήρηση που λέγαμε), συν το φέρνει η αντιπροσωπεία συν μικρότερο κόστος απόκτησης κτλ. κτλ. Από την άλλη αυτό που ακούγεται απ' τους περισσότερους είναι ότι "για off road χρήση αν μπορείς πάρε πετρέλαιο χωρίς δεύτερη σκέψη". Άντε βγάλε άκρη μετά...

Εσείς τι λέτε; Αν είχατε την επιλογή θα παίρνατε βενζινοκίνητο ή πετρελαιοκίνητο Jimny; Κατά τη γνώμη σας ποια είναι τα συν και τα πλην του καθενός;
Όσον αφορά το βενζινοκινητήρα: εντάξει, τη δύναμη ουδής εμίσησε, προφανώς όσο περισσότερη μπορούμε να έχουμε τόσο καλύτερα. Παρόλαυτά σας έχει "απογοητεύσει"/κρεμάσει κάπου ο κινητήρας του Jimny (μιλάω για τη βενζίνη βέβαια - φαντάζομαι οι περισσότεροι αυτό έχουν);
Ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων και sorry για το μακροσκελές post...