Το προηγουμενο Σαββατοκυριακο ηταν απο τα πιο κουραστικα (ισως και το πιο κουραστικο) που εχω ασχοληθει με το jimny. Στην κυριολεξια πεθανα.
Ολα ξεκινησαν το πρωι του Σαββατου. πριν ξεκινησω να αφηγουμαι (ειμαι λιγο βαρετος ετσι?

) προλαβα και πηρα την παρασκευη μετα απο παραγγελια ολες τις τσιμουχες που αφορουν τα καρπουζια του patrol. Ο λογος που το εκανα ειναι πολυ απλος.
Οταν εχεις στα χερια σου τα παντα ειναι κριμα να μην αλλαξεις τα αναλωσιμα με καινουργια. Θα το βρεις μπροστα σου, οταν θα σε βγαλουν λαδι στο βουνο...
Οποτε αντι απλα να βαλω τους ανταπτορες για τις τετραπιστονες, αποφασισα να κανω τωρα ενα πληρες service το οποιο θα εκανα ετσι και αλλιως αργοτερα.
Τα παραπανω βηματα ειναι κατα 99% ιδια και για το jimny, οποτε δωστε βαση.
Λυνουμε τις βιδες του προστατευτικου της πισω τσιμουχας του καρπουζιου:
Λασκαρουμε τις 4 πανω βιδες και τις 4 κατω βιδες των βασιλικων πειρων και με λιγη προσοχη βγαζουμε το γονατο εξω, αποκαλυπτοντας το πληρη καρπουζι και το ημιαξονιο:
Σκουπιζουμε καλα το καρπουζι και το ημιαξονιο απο τα παλια γρασσα για να δουμε αν εχουν καπου ετελειες.
Τα δικα μου ειχαν αρκετη διαβρωση μιας και ειχαν μεινει στασιμα πολυ καιρο χωρις να λυπαινονται:
Σκεπαζουμε με χαρτι ολες τις τρυπες και ξεκιναμε το τρυψιμο με γυαλοχαρτο. Αναλογα την διαβρωση πανε και τα νουμερα του γιαλοχαρτου. Εγω μιας και ειχα αρκετη ξεκινησα με Ρ380 και διαδοχικα πηγα με Ρ400-Ρ800-Ρ1000-Ρ2000 μεχρι που το καρπουζι δεν ειχε καμια αντισταση στο χερι μου:
Το μυστικο στην συγκεκριμενη διαδικασια ειναι το εξης. Οταν τριβουμε με το ντουκοχαρτο ΔΕΝ κανουμε κυκλικες ΟΥΤΕ οριζοντιες κινησεις!!!
Επειδη η τσιμουχα του καρπουζιου κινειται οριζοντια, αν τριψουμε και εμεις το ιδιο θα δημιουργησουμε αυλακωσεις τις οποιες η τσιμουχα δεν θα μπορει να ελεγξει με αποτελεσμα να κανουμε το εσωτερικο υποβρυχιο. ΟΠΟΤΕ ΤΡΙΒΟΥΜΕ ΚΑΘΕΤΑ!!!!
Σειρα ειχαν τα γονατα και οι βασιλικοι πειροι. Καθαρισμα με φασινα και μετα στην λεκανη με την βενζινη για πληρη καθαρισμο με το πινελο:
Στεγνωμα καλο και ελαφρυ πλανισμα με τον τροχο στις επιφανειες που θα μπει φλαντζοκολλα:
Και το ιδιο για τις πλημνες:
Τα εβαψα ολοκληρα αυτη την φορα:
Και καπου εδω (μεσημερι πλεον) σταματανε τα παντα μιας και επιασε βροχη και η δουλεια που κανω δεν συμπαθει την υγρασια....
Οποτε μετεφερα ολη την δουλεια στο στεγνο γραφειο μου.
Απογευμα πλεον και ξεκιναω δουλεια στο γραφειο.
Πρωτα απ' ολα το τσαμπι με τα πορτοκαλι σταφυλια
Επιασα τις πλημνες στον τορνο και με αφρολεξακι φινιρισματος καθαρισα τις επιφανειες (ναι για απολυτη σιγουρια η τσιμουχα της NISSAN, εχει 2 χειλακια) που παταει η τσιμουχα:
Τους εριξα και ενα βαψιμο μιας μιας και πλεον τα προστατευτικα δισκων δεν υπαρχουν και θα αρχισει η διαβρωση.
Αφου καθαρισα και με αυτες, ασχοληθηκα με τους δισκους και τα μουαγιε.
Καποιος καφρος (μαλλον Ελληνας του εξωτερικου) οταν αλλαξε τους δισκους δεν εβαλε γρασσο ουτε στις βιδες, αλλα ουτε και στο μουαγιε.
Το αποτελεσμα ειναι να κολλησει μοριακα το ενα με το αλλο και να φαω 1 ωρα χτυπωντας και βαζοντας σφηνες μεταξυ τους για να τα ξεχωρισω:
Ωραιο πραμα ετσι?
Και εδω επιτελους τα εχω ξεχωρισει. Διακρινεται και η διπλη τσιμουχα που τριβει στην πλυμνη:
Αφου καθαρισα μεχρι αηδιας τα μουαγιε με το dremel και τους δισκους:
Εβαλα γρασσο σε σπειρωματα και στο σημειο που ακουμπαει ο δισκος με το μουαγιε και τα ενωσα ξανα σε 1 δευτερολεπτο.
Την επομενη φορα που θα τα ανοιξω για να αλλαξω δισκους, δεν θα τραβαω τα βυζια μου για να τα διαχωρισω...
Καπου εδω εχει φτασει 10:00 το βραδυ, εχω κλεισει 13 ωρες συνεχους δουλειας και κανω σκεψεις να κοιμηθω στο γραφειο γιατι δεν εχω δυναμεις να οδηγησω....
Ολα αυτα τα εκανα για να καταφερω να κλεισω την κυριακη τα καρπουζια....
Ναι καλα.....
Την Κυριακη το πρωι σηκωθηκα, ριχνοντας τον εαυτο μου απο το κρεββατι...
Ξεκινησα να βαφω τα τελευταια κομματια:
Οι τσιμουχες της NISSAN και τα 2 κλιπς που ασφαλιζουν τα τακακια στην δαγκανα (δεν παιζουμε με τα μεταχειρισμενα εδω....)
Περασμα της νεας πισω τσιμουχας και του προστατευτικου της. Και ξεκιναω με το super-duper γρασσο που πηρα να γεμιζω το καρπουζι:
Αφου βαλουμε το γονατο και τους βασιλικους πειρους στην θεση τους, ΤΟΤΕ γεμιζουμε το συμπαν με γρασσο απο το εμπρος και το πισω μερος.
Δεν το παρακανουμε γιατι οταν θα βαλουμε την πλημνη και την πισω τσιμουχα, πολυ απλα δεν θα κλεισει ποτε!!!!!
Αφου βαλουμε φλαντζοκολλα στην πλημνη, τοτε κλεινουμε το καρπουζι με καινουργιες βιδες και σφιξιμο με το ροποκλειδο.
Εγω εκανα την βλακεια και πηρα λαθος βιδες και εβαλα προσωρινα τις παλιες μεχρι να πηξει η φλαντζοκολλα:
Η γκρι γραμμη που φαινεται ειναι η φλαντζοκολλα. Καλο ειναι να ξερασει λιγο προς τα εξω. Ειναι σημαδι οτι εχει παει παντου.
Και ειναι ετοιμο:
Δυστηχως και παρα ολη την υπερπροσπαθεια του Σαββατου, 12 λαθος βιδες δεν με αφησαν να το ολοκληρωσω.
Αυριο Κυριακη πιστευω πως θα το δειτε ετοιμο.
Μεσα την εβδομαδα θα παω και τις ζαντες για αμμοβολη-βαψιμο και θα ερθουν και τα καινουργια 33αρια!!!!
Keep thinking......