ΤΟ RESCUE ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

Συγκεντρωμένες μετατροπές σε αυτοκίνητα μελών

Δημοσίευσηαπό JEO » Παρ Οκτ 08, 2010 10:23 pm

Μεσα στην εβδομαδα εκανα αρκετη δουλεια. Πρωτα απ' ολα κολλησα τα πλακακια που θα κρατανε τα FOX με βιδες αυτη την φορα:
Εικόνα

Παρολo τα 8mm παχους της λαμας τελικα πετσικαρισε...... OK 4 γαζια δεν ειναι και λιγα........
Το κακο ειναι πως το κενο στις λαμες απο 3,1cm εγινε 2,9cm.....
Εικόνα

Μια βιδα Μ12, 2 παξιμαδια και 2 σταγονες λαδι ειναι αρκετα για να αποκαταστησουν το κενο των 3,1cm
Εικόνα

Κολλησα και τις φρεζατες βιδες στις λαμες που θα κρατανε τα bump stop:
Εικόνα

Και αφου τροχισα τις κολλησεις και το εβαλα πανω:
Εικόνα
φαινεται οι καθαρες 90 μοιρες γωνια χωρις ραδιο.
Ο λογος που δεν τα κολλαω αυτα τα δυο ειναι απλος και ακουει στο ονομα σκουρια.
Αν τα κολλησω ακομα και βαμμενα η μπογια θα καει και μετα το νερο θα αναλαβει τα υπολοιπα....

Και εδω η ολη κατασκευη εχει τελειωσει:
Εικόνα

Εικόνα

Εκατσα σημερα παρασκευη και τα εβαψα οποτε αυριο θα τελειωσω με το πισω μερος.
Το μπροστα ειναι λιγο πιο περιπλοκο......
Εικόνα

Αναμεινατε για τις αυριανες φωτο.
Keep thinking......
Άβαταρ μέλους
JEO
Moderator

Δημοσίευσηαπό JEO » Δευτ Οκτ 11, 2010 5:33 pm

To Σαββατο παρα τον απειλητικο καιρο πηγα και δουλεψα.
Για περιπου 2 ωρες επεσε πολυ τριψιμο και τροχισμα στο σασι για να γινει και στις 2 πλευρες του ισιο.
Εβαλα τον νεο πισω πυργο στην θεση του και αφου τον στερεωσα με νταβιδια ξεκινησα τις τρυπες:
Εικόνα
Τα δυο νταβιδια που ειναι απο κατω ειναι για να παταει παντου το ιδιο και το τριτο νταβιδι για να σιγουρευτω οτι παταει και η αλλη πλευρα σωστα.
Οι βιδες που εβαλα ειναι Μ14 και σκληροτητας 8.8. Οι Μ12 ειναι μικρες και οι Μ16 υπερβολικα μεγαλες.
Αυτο που πρεπει να καταλαβετε ειναι πως αυτες οι βιδες φορτιζονται με ελαχιστο φορτιο και κυριως πλευρικο. Το ολο βαρος πεφτει στα 5cm του γυρισματος.

Εδω εχω φρεζαρει τις τρυπες και ξαναβαφω για να μην σκουριασει:
Εικόνα

Εβαψα και το σασι:
Εικόνα
Και καπου εκει σταματησα....Για πρωτη φορα ο λογος δεν ηταν η ωρα κοινης ησυχιας αλλα η κουραση. Λιγο η πολλη δουλεια ολη την εβδομαδα λιγο τα πολλα σηκω-κατσε-τρυπα-μετρα-τρυψε καποια στιγμη πηγα να συκωθω και απλα δεν μπορεσα. Οταν το καταφερα μετα απο 15 λεπτα, τα ποδια μου ετρεμαν και με κραταγανε με το ζορι.... Οποτε εδωσα ρεπο στον εαυτο μου και ειπα να το συνεχισω την Κυριακη.

Την Κυριακη δεν ειχα και πολυ ορεξη (πηγα και σε κατι βαφτισια το προηγουμενο βραδυ) αλλα η αγωνια μου να δω τουλαχιστον το πισω μερος τελειωμενο ηταν πολυ μεγαλη.

Και ξεκινησα το μονταρισμα. Πρωτα ηταν οι πυργοι:
Εικόνα

Μια βιδα απο τις τρεις και στις δυο πλευρες αναγκαστικα επεσε κοντα σε μια μπαρα του σασι.
Με ενα κοψιμο στην ροδελα το παξιμαδι πατησε σε ολη του την επιφανεια:
Εικόνα
Ο λογος που το γραφω ειναι ο εξης. ΠΟΤΕ ΜΑ ΠΟΤΕ κεφαλι βιδας η' παξιμαδι δεν πρεπει να παταει στραβα.
Η βιδα εφελκυζεται απο την μια πλευρα και καποια στιγμη η βιδα θα κοπει. Οι φαλτσοροδελες γι' αυτο βγηκαν.

Προσυναρμολογησα τα FOX στα πλακακια:
Εικόνα

Και τα εβαλα στην θεση τους. Οι βιδες δεν ειναι μεγαλες, απλα λειπει το τριτο πλακακι πανω στο οποιο θα κολληθει η μπαρα που θα ενωνει τους 2 πυργους.
Εικόνα

ΟΛΗ μου η κουραση, εφυγε οταν ειδα το αποτελεσμα:
Εικόνα

Και μια απο κατω. Εδω φαινεται και η αναμονη για το bump stop το οποιο στην αρχη θα ειναι το εργοστασιακο του jimny και αργοτερα θα μπει υδραυλικο της FOX:
Εικόνα

Και με το 30αρι (ποσο μικρα φαινονται αυτα τα λαστιχα πλεον.....)
Εικόνα

Στο σημειο αυτο θα ηθελα να πω πως αυτα που ξανακανω τωρα (radius arms και πυργοι FOX) θα τα ειχα αποφυγει αν δεν βιαζομουν να το τελειωσω στην αρχη.
Αν ερθετε ποτε στην θεση την δικη μου, σχεδιαστε τα παντα πολυ καιρο πριν, με καθαρο μυαλο και μετα υλοποιηστε χωρις αγχος.

Υπαρχει το γρηγορα-χαλια.
Και το αργα-ποιοτικα.

Υ.Γ.Μεσα στην εβδομαδα θα τελειωσω και τα μπροστινα (εβγαλα πατρον) τα οποια εκτος απο τα FOX, θα εκτελουν χρεη αντιστηριξης του προφυλακτηρα αλλα και της νεας βασης παναρ.
(Σε δουλεια να βρισκομαστε δηλαδη......).
Keep thinking......
Άβαταρ μέλους
JEO
Moderator

Δημοσίευσηαπό JEO » Σάβ Οκτ 16, 2010 10:59 pm

Σημειωμα για τον εαυτο μου:

http://www.youtube.com/watch?v=O_hLobwoyhE

http://www.mallcrawlin.com/forum/showthread.php?t=3645

Εχει βγει και ΚΙΤ με argon:
http://www.jeepforum.com/forum/f37/alte ... er-760789/

Αλλα ακομη και αυτα να μην εχεις, τo μονο που χρειαζεται ειναι καλωδια μπαταριας (καλη ποιοτητα οχι βενζιναδικου) και 3-4 ηλεκτροδια καβατζα.

Υ.Γ. Αυτο επισης θα ενδιαφερει γνωστο κατεστραμμενο που συνηθιζει να κοβει μεταλλα στο βουνο.
:whistle:
Keep thinking......
Άβαταρ μέλους
JEO
Moderator

Δημοσίευσηαπό Turanga Leela » Κυρ Οκτ 17, 2010 1:32 am

Turanga Leela
HJC Member

Δημοσίευσηαπό Turanga Leela » Τρί Οκτ 19, 2010 9:33 pm

Turanga Leela
HJC Member

Δημοσίευσηαπό JEO » Τετ Οκτ 20, 2010 12:06 am

Keep thinking......
Άβαταρ μέλους
JEO
Moderator

Δημοσίευσηαπό JEO » Κυρ Οκτ 24, 2010 8:45 pm

Πρωτα απ' ολα να ξεκινησω με τα κατι δυσαρεστο....
Το προηγουμενο Σαββατο κανοντας μια μανουβρα ο πατερας μου με το αυτοματο sirion της μητερας μου, επεσε στο πισω μερος του jimny....
Πισω μιας και ειχα τελειωσει με την αναρτηση, ειχα βαλει και τα FOX και τα λαστιχα. Μπροστα ομως ελειπαν τα παντα.....

Φυσικα και επεσε απο τα τριποδα..... Ευτηχως το μονο που επαθε ειναι αυτο εδω το σημαδακι στο διαφορικο:
Εικόνα
Ολα αυτα τα σιδερα και οι ενισχυσεις απεδειξαν με τον καλυτερο τροπο, την αντοχη και την ποιοτητα τους και ειμαι πολυ ευχαριστημενος απο το αποτελεσμα. ΟΚ θα ημουν ακομη πιο ευχαριστημενος αν δεν επεφτε με τα μουτρα κατω..... Αλλα θα μπορουσε να ηταν και χειροτερα.... Αν δεν ειχε την πισω αναρτηση θα επρεπε να φωναξω γερανο.

Το sirion απο την αλλη δεν ηταν τοσο τυχερο.....
Μια πισω πορτα και ενα αριστερο φαναρι ειναι ο απολογισμος.
Εικόνα

To Σαββατο τελειωσα με την μπροστινη αναρτηση. Ξεκινησα τις προετοιμασιες μεσα στην εβδομαδα βεβαια δουλευοντας μεχρι και τις 10 το βραδυ μερικες φορες για να μπορεσω να ειμαι ετοιμος.

Την Τεταρτη εκατσα και εκοψα (εβγαλα ενα σταμπο οπως και στα πισω) το περιγραμμα και μετα επεσε τροχος:
Εικόνα

Και μετα απο απο 3 ωρες κοψιματος και φινιρισματος βγηκαν αυτα τα δυο:
Εικόνα

Με την ευκαιρεια εφτιαξα και τις αναμονες για την αντιστηριξη του εμπρος προφυλακτηρα. Οι ιδιες τρυπες θα χρησιμοποιηθουν και για την εκ νεου στηριξη των μπροστινων ελαστικων συνδεσμων σασι-αμαξωματος:
Εικόνα

Απο πλακα παχους 1cm εβγαλα την νεα βαση για την παναρ:
Εικόνα

Εικόνα

Και ετσι την κολλησα. Να πω την αληθεια μου, ξεχασα να μετρησω τις μοιρες σε σχεση με το σασι και το κολλησα εκ μνημης......
Εικόνα
Και οπως αποδειχτηκε το Σαββατο επεσα μεσα με μονο 1mm λαθος.....

Εκοψα και ενα κομματι απο τεφλον και το εβαλα αναμεσα για να μην κλεισει η' ανοιξει απο τις κολλησεις:
Εικόνα

Επειδη ειναι αρκετα βαρυτερο απο τα πισω και οπως παντα δουλευα μονος μου εβαλα τον γρυλο του micra για να μου το κρατησει ωστε να συμμαδεψω τις τρυπες.
Εικόνα

Και μετα απο καμια ωρα τρυπηματος-φινιρισματος-βαψιματος το ξαναεβαλα επανω και το βιδωσα:
Εικόνα

Ιδια διαδικασια και για του συνοδηγου:
Εικόνα
Οι μπροστινες βιδες εχουν διπλο σκοπο. Εκτος απο την στηριξη της πλακας αυτης, κρατανε και την μπροστινη κατασκευη που ειχα φτιαξει για τον ατερμονα. Το ειχα κολλησει πολυ καλα αλλα τωρα εχει και μια 14αρα βιδα να το υποστηριζει....

Προετοιμασα και τα FOX για να μπουν στην θεση τους:
Εικόνα

Και εδω μια φωτο αφου τελειωσα την τοποθετηση.
Εικόνα
Σημειωση. Με την νεα διαταξη των μπρατσων, τα FOX εξαντλησαν την διαδρομη τους πολυ πιο ευκολα απο την διαταξη που ειχα πριν (land rover).

Εικόνα

Εικόνα

Και αφου εβαλα και τους τροχους:
Εικόνα
Η βαση της παναρ θελει τρυπημα στο σωστο υψος (πρεπει να ειναι παραλληλες με την μπαρα του τιμονιου) και μετα κοψιμο για να κοντυνει. Θα γινει ομως το επομενο Σαββατοκυριακο.

Και μετα απο 10 συνεχομενες ωρες δουλειας (ειχε φτασει πλεον 6:30 το απογευμα) ειχα τελειωσει.
Εικόνα
Με την ευκαιρεια της αλλαγης των πυργων των FOX διορθωσα και το υψος του αυτοκινητου.
Τωρα καθεται τελεια. Το μονο που θα χρειαστει ειναι να συμπληρωσω λιγο αζωτο μπροστα και πισω για να πιασω το επιθυμητο υψος.

Υ.Γ. Θελω επειγοντως λαστιχα.....
Τελευταία επεξεργασία από JEO και Δευτ Οκτ 25, 2010 2:43 pm, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά
Keep thinking......
Άβαταρ μέλους
JEO
Moderator

Δημοσίευσηαπό IKE » Κυρ Οκτ 24, 2010 9:54 pm

Άβαταρ μέλους
IKE
HJC Member

Δημοσίευσηαπό Turanga Leela » Κυρ Οκτ 24, 2010 11:46 pm

Turanga Leela
HJC Member

Δημοσίευσηαπό offroad_master » Δευτ Οκτ 25, 2010 12:05 am

Βαλλιανατος Γιωργος
www.eval.gr
Άβαταρ μέλους
offroad_master

Δημοσίευσηαπό JEO » Δευτ Οκτ 25, 2010 1:04 am

Keep thinking......
Άβαταρ μέλους
JEO
Moderator

Δημοσίευσηαπό JEO » Δευτ Οκτ 25, 2010 1:09 am

Keep thinking......
Άβαταρ μέλους
JEO
Moderator

Δημοσίευσηαπό JEO » Κυρ Νοέμ 07, 2010 7:32 pm

Το προηγουμενο Σαββατο δεν δουλεψα πολυ παροτι ειχε μια πανεμορφη μερα.
Ο λογος ηταν κατι σπαστικα δεκατα που ειχα (ισως και λιγο πυρετο) και αναλωθηκα μονο σε κατι μετρησεις-επαληθευσεις επι του αυτοκινητου που επρεπε να γινουν.

Παρολα αυτα δουλεψα και λιγο στο γραφειο. Μεσα στην προηγουμενη εβδομαδα προμηθευτηκα ενα κιτ silent-block πολυουρεθανης της Super pro
για τις παναρ. Για την συγκεκριμενη παναρ που ειχα, (land rover defender) δεν ειχε καποιο κιτ οποτε επιλεξαμε ενα για το καινουργιο land rover 90 που πωλειται τωρα:
Εικόνα
Το συγκεκριμενο κιτ δεν χρειαζεται πρεσσα για να τοποθετηθει. Απλα σωστες ανοχες στις φωλιες και πιεση με το χερι. Το σακουλακι περιεχει γρασσο πολυουρεθανης και μπαινει οπου τριβει μεταλλο με πολυουρεθανη.

Αποφασισα να αντικαταστησω το rod end της SKF που ειχα βαλει στην μια ακρη, με silent-block.
Ο πρωτος λογος ειναι πως το rod end ακομα και σε πληρη αναπτηξη της αναρτησης γυριζε στον αξονα του ελαχιστες μοιρες, κατι που ακομα και ενα silent-block μπορουσε να διαχειριστει.
Ο δευτερος λογος ειναι η αναποφεκτη φθορα του rod end σε συντομο χρονικο διαστημα και ο τζογος στο τιμονι....
Ετσι τωρα εχω κατι που θα φθαρει ελαχιστα και θα κρατησει για πολλα χρονια χωρις συντηρηση.

Το συγκεκριμενο κιτ επιλεχθηκε και για αλλον εναν λογο.
Εχει παχος υλικου 7mm εναντι 3mm του παλιου με αποτελεσμα να εχει πολυ περισσοτερο υλικο να συμπιεσει. Με αυτον τον τροπο ζοριζεται λιγοτερο η σωληνα σε στρεψη.
Εικόνα
Υ.Γ. Πηρα και ενα ψυφιακο παχυμετρο ακριβειας της ταξεως του 0,01mm.

Εφτιαξα στον τορνο και τις νεες φωλιες για τα silent-block πολυουρεθανης.
Οι φωλιες στο εσωτερικο τους πρεπει να ειναι ΤΕΛΕΙΕΣ γιατι το συγκεκριμενο κιτ οπως ειπα πιο πανω γινεται ενα μεγαλο κουζινετο το οποιο "πλεει" μεσα στο γρασσο πολυουρεθανης.
Αν οι επιφανειες δεν ειναι ομαλες, τοτε το silent-block φθειρεται εσωτερικα.
Εικόνα

Οι νεες φωλιες ετοιμες για κολλημα στις σωληνες. Αποφασισα να ενισχυσω λιγο την κατασκευη και εβαλα την πισω εμπρος και για πισω επελεξα την ιδια χοντροσωληνα που εβαλα και στην διευθυνση.
Εικόνα

Οι παναρ ετοιμες:
Εικόνα

Αυτα τα γραφω σε περιπτωση που βαλει καποιος απο εδω μεσα τετοιο κιτ (By the way υπαρχει kit για ολοκληρο το jimny).
Τα silent-block στην εξωτερικη πλευρα εχουν 4 αυλακια για να συγκρατουν μια ποσοτητα γρασου. Ξεκινησα με αυτα:
Εικόνα

Και τελειωσα με τις σωληνες οπου απλωσα και εκει ενα φιλμ γρασου:
Εικόνα

Και περναμε σε αυτο το Σαββατο. ΤΙ ΥΠΕΡΟΧΗ ΜΕΡΑ ΠΟΥ ΗΤΑΝ!!!!!! Για αρχες Νοεμβρη εκανε φανταστικη μερα και δουλεψα αρκετα καλα.
Για να κερδισω λιγο χρονο, πηρα τις παναρ μαζι μου και τις εβαψα στην Γλυφαδα:
Εικόνα

Τρυπησα και εκοψα τις λαμες:
Εικόνα
Οι :censored:τρυπες μου εφαγαν μια ολοκληρη ωρα..... Δεν ειχα που να κανω κοντρα και οταν εβαζα δυναμη πηγαινα ολοκληρος πισω. Ηταν και χοντρες οι λαμες, ηταν και 16mm οποτε με πεθαναν.
Αν τις εκανα στο τρυπανι βασεως θα μου επαιρνε 10 δευτερολεπτα η μια....

Εβαλα και την μπροστινη παναρ:
Εικόνα
H πισω δεν μπηκε γιατι ο Τζουρδας δεν ειχε δευτερο κιτ και το παραγγειλαμε απο την χωρα των καγκουρο....
Μεσα στην εβδομαδα θα το παραλαβω και θα πεταχτω να το βαλω.

Η ολη εικονα του μπροστινου συστηματος τελειωμενη:
Οπως βλεπετε οι δυο μπαρες ειναι απολυτα παραλληλες μεταξυ τους και οταν θα συμπληρωσω αζωτο στα FOX θα ειναι και οριζοντιες ως προς το εδαφος.
Αυτο εξαλειφει το φαινομενο του bump steer εν τη γενεσει του.
Εικόνα

Μετα απο 2 χρονια και κατι εβγαλα ολη την σαβουρα απο το εσωτερικο του jimny:
Εικόνα
Πρεπει να εβγαλα και 15 κιλα βαρος..... Και περιπου 3 σακκουλες σκουπιδια.

Η εικονα τα λεει ολα:
Εικόνα
Ολο το τριμα απο τους τροχους (κοπης και λειανσης) σε συνδυασμο με την κουκουλα που ειχε τρυπησει, σκουριασε σε μερικα σημεια.......
Δεν με πειραζει γιατι οταν τελειωσω ΟΛΟ το εσωτερικο θα τριφτει και θα περαστει με Bed liner.

Εχω παραγειλει τα σωληνακια φρενων και μεσα στην εβδομαδα θα τα παραλαβω.
Αν ολα πανε καλα. Το επομενο Σαββατο θα εχω φρενα και ισως να το τσουλησω λιγο.....
Οπως καλαβατε ο καιρος που θα το κανω βολτα πλησιαζει.....
Keep thinking......
Άβαταρ μέλους
JEO
Moderator

Δημοσίευσηαπό gargas » Κυρ Νοέμ 07, 2010 8:09 pm

ωραιος!!!!!:) :) :) :) :)

αντε ενα κουραγιο ακομα και θα το χαρεις!!!!!!!
απο Γεναρη λογικα θα εισαι εντελως κομπλε.......... αντε αναμενουμε να το θαυμασουμε εν δραση!!!!
To jimny βάζει τα γυαλιά σε πολλά μεγαλύτερα θηρία.............
Άβαταρ μέλους
gargas
HJC Member

Δημοσίευσηαπό alexisgon » Σάβ Νοέμ 13, 2010 7:37 pm

Vitara Rulez
alexisgon

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Επιστροφή στο Projects

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση : Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης