Λοιπον την Παρασκευη που μας περασε πηγα μια βολτα απο το jimny για να δω καποιες λεπτομερειες που ηθελα. Τα καλα νεα ειναι οτι ειναι το transfer ειναι σχεδον ετοιμο να μπει. Τα κακα νεα ειναι οτι θα χρειαστει νεο body lift για να χωρεσει η΄μαλλον να χωνεψει το transfer.....
Οποτε ετρεχα βραδυατικο στο γραφειο να τα φτιαξω για να ειμαι ετοιμος το πρωι του Σαββατου.....
Aυτο που ειχα βαλει ηταν 6cm και αυτο που εφτιαξα (ξανα...

) ειναι 8cm.
Τα εβαλα διπλα-διπλα για να δειτε τις διαφορες:
Εφτιαξα και τις νεες βιδες που θα κρατησουν το body-lift μιας και οι παλιες δεν εφταναν ουτε γι' αστειο. Χρησιμοποιησα 4 βιδες Μ16 και 2 βιδες Μ20 (οι Μ20 ειναι για τον τακο Νο2 μετρωντας απο πισω, μιας και ειναι διαφορετικο σε σχεση με τα αλλα) και τους ανοιξα σπειρωμα στο κεντρο τους για να βιδωσουν στις παλιες εργοστασιακες βιδες:
Τους λαστιχενιους τακους που μπαινουν στις Μ20 βιδες τις ανοιξα μερικα χιλιοστα στον τορνο για να μην σκιστει το λαστιχο:
Εφτιαξα και την μεγαλη βαση του transfer που θα κολληθει πανω στο σασι. Για να μην βαλω βιδες (θα δειτε τον Σεπτεμβρη γιατι οχι βιδες, εκανα μια που..τια Εκοψα ενα κομμματι και θα ειναι το σημειο που θα κολληθει στο σασι:
Το κολλησα:
Και μετα του εριξα και ενα γαζι απο πανω:
Εβαλα και το silent-block στην θεση του και την δευτερη βαση και τα τσιμπησα:
Αυτη η πλευρα ειναι ετοιμη.
Η αλλη πλευρα ειναι αρκετα πιο δυσκολη. Δεν φτανει που απο την εσωτερικη πλευρα του σασι περνανε τα σωληνακια φρενων και βενζινης, αλλα και λογω μεγαλυτερου transfer η αποσταση μεταξυ των δυο ειναι περιπου 4cm... Challenge ετσι?

(αμα δεν κανουμε και λιγο πλακα δεν περναει ευκολα το project...)
Οποτε επρεπε να φτιαξω 2 βασεις (οι 2 βασεις ειναι για να αποκτησει σταθεροτητα το transfer στις επιταχυνσεις και στις επιβρανδυσεις) οι οποιες θα περνανε πανω απο τα σωληνακια (για προστασια) θα κρατανε το αυξημενο βαρος του transfer και θα ειναι και αυτες κολλητες για τον ιδιο λογο με την αλλη.
Απο αυτη την γωνια των 5mm:
Εβγαλα αυτη την βαση:
Και μετα ηρθε το βατερλο..... Αν κολλαγα αυτες τις βασεις στο σασι, το transfer δεν θα ξανακατεβαινε ποτε επο εκει..... Ειναι τοσο στριμωγμενα τα πραγματα που για να μπει και να βγει το transfer θελει πολλες μανουβρες. Αν εξεχουν και 2 βασεις μεσα σε αυτον τον χωρο τοτε τα πραγματα μπλεκουν πολυ.
Οποτε εκανα το εξης τρελλο. Λογω του νεου body lift δημιουργηθηκε αρκετος χωρος αναμεσα στο σασι και στο αμαξωμα... Οποτε εφτιαξα νεες βασεις και τις εβαλα εκει μεσα!!!
Δεν εξεχουν και ολο το βαρος μεταφερεται απ'ευθειας στο σασι, χωρις να καταπονουνται οι κολλησεις.
Σημερα Τεταρτη πηγα το απογευμα και δουλεψα.
Αυτα ειναι τα 2 λαμακια που θα κολληθουν στο σασι:
Και αυτα ειναι τα 2 λαμακια που θα φερουν τα silent-blocs:
Οι φρεζες στα λαμακια ειναι για χωρεσουν μεσα οι φρεζαριστες αλλενοβιδες. Γιατι φρεζατες βιδες? Για να μην σηκωθει πολυ η βαση.
Αυτο ειναι το λαμακι και το silent-block με μισοβιδωμενες τις φρεζατες Μ12 για να καταλαβετε τι σας ελεγα:
Και εδω εχω κολλησει τα λαμακια στην πανω πλευρα του σασι:
Και εδω εχω κολλησει το υπολοιπο μερος της βασης:
Τις γωνιες που βλεπετε τις εφτιαξα απο το μηδεν και δεν πηρα ετοιμη γωνια. Ο λογος ειναι απλος. Ηθελα η γωνια να ακολουθει πληρως το silent-block και η ετοιμη γωνια δεν μπορουσε να το κανει λογω του ραδιου που εχει στην μεσα πλευρα της. Τωρα ο λογος που ηθελα η γωνια να ακολουθει πληρως το silent-block ειναι τα πλευρικα φορτια. Δεν ηθελα να τα παιρνει ολα η βιδα οποτε μεσω του σχεδιασμου τα φορτια αυτα τα παιρνει η πλευρα του silent-block.
Εδω βλεπετε πως "γλυστραει" η νεα βαση του silent-block και απομακρυνεται ευκολα για να κατεβει το transfer:
Και αφου απομακρυνα τον γρυλλο και τον ανταπτορα!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!(ναι ειμαι χαρουμενος)!!!!!!!!!!!!!!!!!
Ειναι λιγο θολη γιατι η πουλημενη η canon εστιασε στων κωλο του micra γαμωτ.......
Εδω ευτηχως το micra δεν ηταν στο πλανο και ειπε να μου κανει την χαρη και να παρει το μπροστινο μερος:

Keep thinking......