ΣΗΜΕΡΑ ΕΙΜΑΙ ΠΟΛΥ ΧΑΡΟΥΜΕΝΟΣ!!!!!!!!!!!
Στο τελειωμα της δουλειας δεν εφυγα καθολου απο το γραφειο. Δουλεψα σερι και εβγαλα πολλη και καλη δουλεια.
Μιας και ηταν μεσημερι δεν εκανα πολλη θορυβο. Εκατσα και ετριψα τους 3 αξονες μεταδοσης :
Το transfer:
Το 4 κιλων..... σιδερενιο καπακι του transfer:
Και την επιφανεια που θα κατσει η φλαντζα:
Προσεξτε τις ενισχυσεις απο την μεσα πλευρα του καπακιου....
Ηρθε και το σιδερενιο housing απο το μηχανουργειο....
Μαζι με το πλανισμα που εκανε του ειπα να το κατεβασει και 11mm. Θα δειτε στην συνεχεια το γιατι.....
Ωραια επιφανεια ετσι?
Εστειλα και τον αξονα να του παρουν (ο δικος μου ο τορνος δεν το πιανει για λιγα χιλιοστα...) ενα πασο γιατι μου εφυγε στο κολλημα και στραβογυρναγε. Ποσο μου εφυγε? 0.002.....
Χρησιμοποιησα εναν παλιο ανταπτορα για να δειτε τα δυδιμα ρουλεμαν πριν τα κολλησω στην πλακα:
Κοιταξτε εδω εφαρμογη!!!!!!!! Η οποια ανοχη του αξονα θα ερθει με το παχος της φλαντζας, περιπου μισο χιλιοστο.
Η διαταξη λιγο πριν το κλεισω για τα κολληματα.
Ετριψα τις "καμμενες" επιφανειες για να πιασει καλα η argon.
Ξεκιναω την συναρμολογηση.....
Η τσιμουχα του λαδιου.
Η πλακα.
Το πρωτο ρουλεμαν.
Το δευτερο ρουλεμαν.
Τωρα ειναι 18:00 και ξεκιναει ο θορυβος.....
Τα γαιδουροσιδερα απο πανω ειναι για να παει κατεβει σωστα το ρουλεμαν. Τι εννοω?
Οταν μπαινει ενα ρουλεμαν, πρεπει να μην στρεσαρονται οι μπιλιες του. Αν γινει αυτο τοτε το ρουλεμαν σε ενα μηνα ειναι αχρηστο.
Το βαρυδι που βλεπετε διπλα ειναι μασιφ αλουμινιο (οχι δεν ειναι ελαφρυ......) και το χρησιμοποιω πολλες φορες αντι για σφυρι, λογω του μπιπ χτυπηματος που εχει.
Ετοιμο....
Μπηκε το σιδερενιο housing και μαζι με αυτο και οι δυο προσθηκες.
Ετοιμο για τοποθετηση.... Η εμπρος οψη:
Και η πισω:
Μπηκε στην θεση του:
Μπηκε και το γραναζι και ολα μαζι σφιχτηκαν με το παξιμαδι:
Και τελευταιο (και σημαντικοτερο) το τριτο ρουλεμαν.
Το λεω σημαντικοτερο γιατο αυτο σε συνδυασμο με το μεσαιο ρουλεμαν θα μου ευθειγραμμισουν το μεγαλο ρουλεμαν και την τσιμουχα λαδιου μεσω του αξονα.
Ολα ετοιμα!!!!! Ολα εκατσαν στην εντελεια και επιτελους οι κοποι και οι πονοκεφαλοι 37 ημερων απεδωσαν:
Η εμπρος οψη:
Οχι ακομη δεν εχει τελειωσει. Πρεπει να μπουν λαμακια περιμετρικα της πλακας και να ανοιξω τις τρυπες για την βαλβολινη.
Keep thinking......