ΤΟ RESCUE ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

Συγκεντρωμένες μετατροπές σε αυτοκίνητα μελών

Δημοσίευσηαπό JEO » Παρ Οκτ 02, 2009 6:09 pm

Keep thinking......
Άβαταρ μέλους
JEO
Moderator

Δημοσίευσηαπό JEO » Παρ Οκτ 02, 2009 6:18 pm

Keep thinking......
Άβαταρ μέλους
JEO
Moderator

Δημοσίευσηαπό gargas » Παρ Οκτ 02, 2009 7:20 pm

To jimny βάζει τα γυαλιά σε πολλά μεγαλύτερα θηρία.............
Άβαταρ μέλους
gargas
HJC Member

Δημοσίευσηαπό JEO » Παρ Οκτ 02, 2009 10:32 pm

Keep thinking......
Άβαταρ μέλους
JEO
Moderator

Δημοσίευσηαπό Turanga Leela » Παρ Οκτ 02, 2009 10:42 pm

Turanga Leela
HJC Member

Δημοσίευσηαπό gargas » Σάβ Οκτ 03, 2009 10:10 am

To jimny βάζει τα γυαλιά σε πολλά μεγαλύτερα θηρία.............
Άβαταρ μέλους
gargas
HJC Member

Δημοσίευσηαπό Αρίστος » Σάβ Οκτ 03, 2009 10:38 am

Άβαταρ μέλους
Αρίστος
HJC Member

Δημοσίευσηαπό bluesportage » Κυρ Οκτ 04, 2009 7:33 pm

bluesportage

Δημοσίευσηαπό JEO » Σάβ Οκτ 10, 2009 3:00 pm

Σημερα πηγα να δω που θα κοπουν οι θολοι εμπρος και πισω για να χωρεσουν τα Fox.

Απο την πλευρα του συνοδηγου θα πρεπει να μετακινησω το φιλτροκουτι στην θεση της μπαταριας και την μπαταρια θα την βαλω μεσα στην κατασκευη που θα μπουν ολα τα ηλεκτρικα-ηλεκτρονικα μεσα στην καμπινα (καλη ευκαιρεια να βαλω και το kill switch).
Εικόνα

Aπο την πλευρα του οδηγου θα μετακινησω το πλυστικο δοχειο 10cm πισω και μαλλον θα βγαλω τελειως την μοναδα του ABS μιας και δεν ειναι συμβατη με τους αξονες του patrol.
Εικόνα

Πισω δεν υπαρχει και τιποτα... μερικες κοψιες θα κανω και περασαν.
Εχουμε και μια αλλαγη..... Η ολη κατασκευη πισω καταργειται....
Αντι να προσπαθησω να κρατησω το νερο απο εξω θα το αφησω να περασει ανεμποδιστα!!!
Τα ξανα εβγαλα ολα απο πισω και η οψη που θα εχει το αυτοκινητο θα ειναι περιπου αυτη:
Εικόνα

Το αλουμινενιο καπακι παει... Πισω βεβαια θα μπει μια αλουμινενια πλατη για να εμποδιζει τα πολλα νερα σε ενα ποταμι να μπουν μεσα αλλα βασικα θα ειναι τελειως ανοιχτο απο πανω. Το μονο που εχω να κανω ειναι να καλυψω με καποιο τροπο αυτες τις τρυπες στους πισω θολους:
Εικόνα
Η' να ανοιξω τρυπες για να στραγγιζει το νερο. (αυτο μου αρεσει πιο πολυ....)
Keep thinking......
Άβαταρ μέλους
JEO
Moderator

Δημοσίευσηαπό Turanga Leela » Σάβ Οκτ 10, 2009 6:41 pm

Turanga Leela
HJC Member

Δημοσίευσηαπό IKE » Κυρ Οκτ 11, 2009 12:49 pm

Θοδωρή αν μπει μέσα εκεί στους θόλους νερό πες είναι οκ, θα στεγνώσει. Αν μπουνε όμως λάσπες, φύλα, βατράχια κλπ θα μείνουν εκεί και στο τέλος θα έχεις σκουριές κλπ εκτός αν κάνεις εξονυχιστική καθαριότητα (που και πάλι δε νομίζω να έχεις φουλ πρόσβαση ).

Εγώ θα πρότεινα το εξής:

Εικόνα

Δηλαδή κλείνεις όλες τις μικρές τρύπες και στις μεγάλες φτιάχνεις καπάκια (αφαιρούμενα αν χρειαστεί). Τρύπες απ'όσο βλέπω υπάρχουν ήδη, ανοίγεις και λίγες ακόμα αν χρειαστεί, περνάς ένα παξιμάδι από πίσω και μπροστά βάζεις ένα λάστιχο σαν τσιμούχα για στεγανοποίηση και επάνω ένα επίπεδο καπάκι (πχ λαμαρίνα ή plexiglass). Τα στερεώνεις όλα με βίδες που πιάνουν στο παξιμάδι πίσω.

Εκτός από τα νερά κλπ πιστεύω θα φαίνεται πιο νοικοκυρεμένο και δεν θα υπάρχει ο κίνδυνος αν φορτώνεις εργαλεία κλπ να πέσει κάτι στους θόλους μέσα και να μην το βρίσκεις με τίποτα (ενώ θα τρίζει :P ). Θα έχεις ενα ενιαίο 'κουτί' για χώρο αποσκευών χωρίς τρύπες κλπ.

Μπορείς να φτιάξεις μία τρύπα στο πάτωμα ώστε νερά κλπ να φεύγουν από εκεί.

Επίσης για το πίσω μέρος γενικά μια ωραία ιδέα είναι το πίσω καπάκι του . Μπορείς να βάλεις δύο διαγώνιες μπάρες από το πίσω φανάρι μέχρι τη σκεπή και ανάλογα την εποχή να προσαρμόσεις καπάκια κλπ

Εικόνα

Εικόνα

Τώρα που το βλέπω αυτό μία καλή ιδέα θα ήτανε και αφαιρούμενες πόρτες, το έχεις σκεφτεί?

Καλή συνέχεια :D
Άβαταρ μέλους
IKE
HJC Member

Δημοσίευσηαπό totis » Κυρ Οκτ 11, 2009 5:51 pm

Φιλε jeo εγω θα προτεινα να βαλεις πισω πορτα απο cabrio κ να ντυσεις τους θολλους κ το πατωμα με λαμαρινα αλουμινιου (σαν κι αυτη που ειχες)κ την πορτα φυσικα ντυμενη.Κατι αναλογο που εκαναν παλαιοτερα με τα van-φορτηγακια-ψυγεια.Τωρα για ενδιαμεσα μπορεις να βαλεις αρμοκολλα η αφρο πολυορεθανης εξαρταται το σημειο.Νομιζω οτι αν θα μεινει σκετο θα εχεις προβλημα με σκουριες κτλ αλλα καλο θα ηταν να το περασεις ενα χερι τουλαχιστον, με το υλικο που ανεφερες πιο πανω το ελαστικο μαζι με αρμοκολλα και τα καπακια στους θολλους.
Άβαταρ μέλους
totis

Δημοσίευσηαπό JEO » Κυρ Οκτ 11, 2009 6:44 pm

Το εχω σκεφτει Γιαννη αυτο που ειπες αλλα το προβλημα ειναι πως η μεγαλη τρυπα που βλεπουμε εχει 2 διαφορετικα επιπεδα και θα πρεπει να κανω διαμορφωση στην λαμαρινα.... Εχω σκεφτει εναν τροπο αλλα θα πρεπει να τελειωσω πρωτα απο τα fox και υστερα να πρωχωρησω.

Ολες οι αλλες τρυπες εκτος απο τις μεγαλες που κρυβουν τις βιδες για τα φτερα του wrangler θα κλειστουν μονιμα (δεν εχουν τιποτα απο πισω). Ακομα και των ζωνων μιας και θα μπουν 6 σημειων.
Ολα παιζουν παντως και ευχαριστω που εκατσες και ασχοληθηκες (σχεδιο) με το θεμα.

totis τον αφρο πολυουρεθανης τον σκεφτηκα και εγω φιλε και θα γεμισω ολο το μαρσπιε μιας και εχω βγαλει τα πλαστικα απ'εξω και οι τρυπες "μπαζουν".
Την αλουμινενια πλατφορμα δεν θα τη ξαναβαλω (by the way ειναι για πουλημα) γιατι θελω το νερο να φευγει ευκολα απο τις οπες αποστραγγισης. Στην θεση της αλουμινενιας σκαφης θα μπει ενα αλουμινενιο η' πλαστικο μπαουλο υπερηψωμενο 3cm απο την επιφανεια του χωρου αποσκευων για να εξατμιζεται γρηγορα η υγρασια πριν προλαβει να σκουριασει κατι.

Η ολη διαδικασια ειναι η εξης:
Καθαρισμα απο περιτες λαμαρινες.
Βαψιμο.
Κερι.
Keep thinking......
Άβαταρ μέλους
JEO
Moderator

Δημοσίευσηαπό IKE » Κυρ Οκτ 11, 2009 8:12 pm

Ο αφρός πολυουρεθάνης δεν μαζεύει υγρασία?
Άβαταρ μέλους
IKE
HJC Member

Δημοσίευσηαπό totis » Κυρ Οκτ 11, 2009 11:06 pm

Ειχα ξεχασει πως ειχες φτιαξει κατι αναλογο αλλα και παλι εγω ελεγα κατι διαφορετικο..Ανοιχτο χωρις καπακι κ ντυσιμο της λαμαρινας για τους θολλους,καθετη λαμαρινα απο την τραβερσα του ουρανου ως το πατωμα (με fiberglass στη μεση) κ απο εκει αλλο ενα κομματι μεχρι την ποδια για το πατωμα..Κατι σαν pick-up δηλαδη με διθεσια καμπινα.Τωρα για τον αφρο δεν θυμαμαι ποτε να κρατησε νερο η εστω υγρασια οπου κ να εχω βαλει.Πιθανα να εξαρταται κ απο τον τυπο της πολυορεθανης.
Άβαταρ μέλους
totis

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Επιστροφή στο Projects

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 2 επισκέπτες