ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΚΙΝΗΤΗΡΑ Μ13Α

Ό,τι σας πιάνει τον χώρο και δεν το θέλετε....και ό,τι ψάχνετε ή βρήκατε....εδώ.

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΚΙΝΗΤΗΡΑ Μ13Α

Δημοσίευσηαπό Talos » Παρ Ιουν 05, 2009 10:29 am

Άβαταρ μέλους
Talos

Re: ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΚΙΝΗΤΗΡΑ Μ13Α

Δημοσίευσηαπό Dimny » Παρ Ιουν 05, 2009 7:22 pm

Άβαταρ μέλους
Dimny
HJC Member

Δημοσίευσηαπό arachovitika » Σάβ Ιουν 06, 2009 8:44 pm

Άβαταρ μέλους
arachovitika

Δημοσίευσηαπό Talos » Τρί Ιουν 09, 2009 8:48 am

Το αυτοκίνητο είχε 76.000 χλμ. Με το τελευταίο service στην αντιπροσωπεία πριν ένα μήνα όπου εκτός από service έγινε αντικατάσταση αισθητήρων εκεντροφώρου γιατί το αμάξι μπούκωνε και έσβηνε με 120χλ/ώρα στην Εθνική και αλλαγή καταλύτη μιας και έσπασε μάλλον από το προαναφερθές πρόβλημα. Γενικά φέτος το αμάξι κάποιος το καταράστηκε....
Την ημέρα που έσπασε ο κινητήρας, 15 λεπτά πριν σπάσει με είχε πλησιάσει γείτονας που ήθελε να το αγοράσει και εγώ δεν το πούλαγα...
:lol: :lol: :lol:

Αν κατάλαβα καλά από τον μηχανικό δεν έρχεται ολόκληρος κινητήρας από την suzuki αλλά τα βασικά parts και συναρμολογείς. Η τιμή που μου έδωσε στην αντιπροσωπεία ήταν από 3.500 χωρίς ΦΠΑ και πάνω, που όπως καταλαβαίνετε είναι ποσό απαγορευτικό...
Άβαταρ μέλους
Talos

Δημοσίευσηαπό IKE » Τρί Ιουν 09, 2009 2:57 pm

Τι ακριβώς έσπασε στον κινητήρα?
Άβαταρ μέλους
IKE
HJC Member

Δημοσίευσηαπό Talos » Τετ Ιουν 10, 2009 12:39 am

Μου είπαν ότι έσπασε το σπείρωμα του μπουζί και αυτό έφυγε μέσα στον κύλινδρο την ώρα της λειτουργίας προκαλώντας υδραυλική συμπίεση (????). Η μηχανή δεν έχει κατέβει από το αυτοκίνητο ακόμη για να λυθεί και να φανεί το πλήρες πρόβλημα. Μου είπαν επίσης ότι έχουν σπάσει τα ελατήρια και μάλλον υπάρχει πρόβλημα και στις βαλβίδες (?????)

Anyway από το λίγο που μίλησα με άλλους μηχανικούς μου λένε ότι αυτά τα πράγματα είναι απίθανα και δεν τα έχουν ξανακούσει (το σημείο με το σπείρωμα του μπουζί που έσπασε και μπήκε με το μπουζί στον κύλινδρο) αλλά αυτή την στιγμή επειδή ο διαθέσιμος χρόνος μου και η διάθεση να ασχοληθώ είναι υπό του μηδενός θα τα προσπεράσω όλα μιας και έχω άλλα σοβαρότερα προβλήματα να ασχοληθώ.
Άβαταρ μέλους
Talos

Δημοσίευσηαπό JEO » Τετ Ιουν 10, 2009 4:20 pm

Υδραυλικη συμπιεση γινεται μονο οταν υπαρχει καποιο υγρο στον θαλαμο καυσης. Ακαυστη βενζινη-ψυκτικο υγρο απο καμμενη φλαντζα η' ακομα και αν μπει νερο απο την εισαγωγη σε καποια εξορμηση.

Αν ηταν υδραυλικη συμπιεση θα ηταν ολα πολυ πιο ευκολα μιας και θα αλλαζες μια-δυο μπιελες (αναλογα σε ποιον κυλινδρο ηταν το υγρο) και θα τελειωνε εκει το θεμα... Αλλα το μπουζι..... αν φυγει κομματι απο μπουζι (συνηθως το ηλεκτροδιο) τοτε χορευει mambo και salsa μεσα στον κυλινδρο και στα καταστρεφει ολα.
Αν περασει και στις βαλβιδες τοτε πας και για κυλινδροκεφαλη.
Keep thinking......
Άβαταρ μέλους
JEO
Moderator

....

Δημοσίευσηαπό belas » Τετ Ιουν 10, 2009 9:55 pm

ρε φίλε ψάχνω για αμάξι ένα χρόνο. Μετά απο ψάξιμο, διάβασμα, τρέξιμο, ερωτήσεις κτλ κτλ κατέληξα στο jimny και αύριο το παίρνω στα χέρια μου. Δεν έλεγα τίποτα τόσο καιρό γραμμένος για να μιλήσω όντας κάτοχος του jimny, και τώρα μας λες τέτοια πράγματα; Φτου φτου μακριά απο μας.... το αμάξι το έχεις απο το 2002; Στο έκανε χωρίς κανέναν λόγο;
belas

Δημοσίευσηαπό arachovitika » Τετ Ιουν 10, 2009 10:17 pm

G13B οι καλυτεροι κινητηρες!!! lol
Χαλανε παντα, αλλα ξερεις τι εχουν. Ραγισμα στο καπακι!
Παντως σου ευχομαι να βρεις κανα μεταχειρισμενο. Στο συνεργειο μου στην Πατρα, ενας τυπος αλλαξε καμμενο M13A και βρηκε μεταχειρισμενο με 1500 euro.
Άβαταρ μέλους
arachovitika

Δημοσίευσηαπό Dimny » Παρ Ιουν 12, 2009 3:49 pm

Δυστυχώς και εγώ έχω απογοητευτεί από όλα συτά που διαβάζω....

Κινητήρας σπασμένος με όλα τα σερβις στην αντιπροσωπεία είναι απαραδεκτο συμβάν....με 76000 χλμ...

εδώ citroen με 200000 χλμ και ακόμα πετάει... και η μηχανή ακόμα τίποτα...δεν έχει βγάλει ούτε μια μηχανική ζημιά... τι να πω....

μου αρέσει που λένε καλά λόγια για τα γιαπωνέζικα...

Εγώ είναι το πρώτο ιαπωνικό αμάξι που παίρνω στην οικογένεια και ελπίζω να μου βγει καλό ...
Μακρια από μας πάντος ...ελπίζω αυτά που χαλάνε να είναι η εξαίρεση στον κανόνα και όχι ο κανόνας...
Άβαταρ μέλους
Dimny
HJC Member

Δημοσίευσηαπό dimisgv » Παρ Ιουν 12, 2009 6:29 pm

Άβαταρ μέλους
dimisgv

Δημοσίευσηαπό Talos » Δευτ Ιουν 15, 2009 11:17 am

Άβαταρ μέλους
Talos

Επιστροφή στο Αγορές-Πωλήσεις

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 3 επισκέπτες